ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a lansat în SICAP o licitație de 2,43 de milioane de lei pentru campanii publicitare care să conștientizeze populația României asupra fenomenului violenței domestice și al discriminărilor la adresa femeilor rrome, informează Cotidianul.

Cei 500.000 de euro se împart în 3 părți: 

  • 1 milion de lei sunt pentru informarea în școli și universități asupra stereotipurilor de gen, cu accent pe violența domestică la adresa femeilor. Vizați sunt elevii, studenții și, deopotrivă, profesorii. 

  • 1,3 milioane lei sunt pentru servicii de publicitate care să facă populația României să conștientizeze problema stereotipurilor de gen și probleme cu care se confruntă femeile rrome. 

  • 75.000 de lei reprezintă servicii de sondare a opiniei publice cu privire la problemele stereotipurilor de gen și cele specifice femeilor rrome. 

Campaniile naționale ce urmează sunt parte a proiectului  „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, contractul durează 6 luni iar ofertele vor fi deschise în 25 martie. La stabilirea câștigătorului, doar 40% va conta prețul ofertei, 40% este experiența similară în derularea unor astfel de proiecte a ofertantului iar 20% este „metoda de abordare a proiectului”, care va fi notată cu calificative: acceptabil, bine,foarte bine.
 
Prin Convenția de la Istanbul, tratatul internațional prin care Consiliul Europei combate violența domestică, semnat și de România, se statuează în plus față de subiectul principal, de sorginte feministă, și egalitatea de gen, care nu mai înseamnă doar egalitatea femeilor cu bărbații, ci și definirea genului independent de sexul biologic, pentru a strecura homosexualii și transgenderii la masa egalității. Astfel, ori de câte ori veți auzi despre egalitate de gen și despre „necesitatea” predării acesteia în școli, gândiți-vă că această noțiune aparent inofensivă e poarta prin care sunt integrate „genurile” fictive din trenulețul L-G-B-T-Q-I-... în conceptul de egalitate inter-sexe, acesta din urmă fiind consfințit de normele europene și de Constituția României. 

Proiectul ANES implică servicii de publicitate clasice, în diferite medii, tipărire de broșuri și materiale informative, precum și organizarea de seminarii și dezbateri de profil.
 
Potrivit paginii de Facebook a agenției, aceasta este condusă de Luminița Popescu, secretar de stat, șefa femeilor din organizația județeană Olt a PNL. O fi și ea Veorica altcuiva!