ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Librăria Sophia are bucuria de a vă invita la o lansare de carte cu totul deosebită! Miercuri, 31 Mai, o vom avea alături de noi pe scriitoarea Georgia Briggs din Statele Unite ale Americii, autoare a volumelor „Icoana” și „Bucuria Sfântului Serafim” apărute la Editura Sophia.

Georgia Briggs este un autor și ilustrator creștin-ortodox din Statele Unite ale Americii. Deși a fost crescută în biserica prezbiteriană, dragostea ei pentru literatura și arta medievală a insuflat în ea un dor profund pentru o credință mai veche și mai sacramentală. După ce a absolvit facultatea, s-a convertit la Biserica Ortodoxă, unde a găsit în sfârșit frumusețea cerească pe care și-a dorit-o întotdeauna. Acum Georgia locuiește cu soțul ei și copiii lor în Birmingham, Alabama, scriind romane și studiind iconografia bizantină sub îndrumarea dr. Alin Răzvan Trifa de la (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai). Aceasta este prima ei vizită în România.

Astfel, vă așteptăm cu drag, Miercuri, 31 Mai, ora 18, la Librăria Sophia București (Str. Bibescu Vodă nr. 19 , vis-a-vis de Facultatea de Teologie) pentru o întâlnire de suflet.

Vă punem la inimă două dintre romanele scrise de Georgia Briggs:Icoana este o poveste contemporană despre destinul unui copil care, prins în conflictul dintre îndoială și credință, găsește puterea de a porni în căutarea adevărului.

În America dintr-un viitor nu foarte îndepărtat se instaurează Epoca Toleranței, unde creștinismul și „rigiditatea” lui nu își mai au locul. Nenumărați creștini sunt uciși în noaptea de Înviere, iar cei rămași se văd constrânși să își uite credința, sub amenințarea pedepsei cu moartea. Însă Euphrosyne, o fetiță în vârstă de doisprezece ani, nu poate să uite, căci a văzut o minune: în noaptea în care și-a pierdut familia, icoana Sfântului Nicolae i-a salvat viața.„Bucuria Sfântului Serafim. O poveste despre o ursoaică și puterea rugăciunii”.

Prin această carte frumos ilustrată, cititorii se vor cufunda în traiul de zi cu zi al ursoaicei Bucurie și în întâmplările viețuirii ei alături de pustnicul drag – Sfântul Serafim din Sarov. Pe cititorii tineri îi va cuceri viața sfântului și a prietenilor lui necuvântători. Cititorii mai maturi, îndeosebi părinții, vor redescoperi prin ochii ursoaicei asceza, rugăciunea deasă, lacrimile pocăinței și apriga luptă cu duhurile răutății. Plină de duioșie și căldură este și experiența întâlnirilor cu Maica Domnului pentru aceeași ursoaică, Bucurie, care își găsește – la măsura celor care nu cuvântă – pacea și rostul.

O carte despre nesfârșita armonie. A naturii, cu toate sălbăticiunile ei, dar mai cu seamă a duhului curățit printr-o viață creștină.

Video cu autoarea AICI

Parteneriat