ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel din al treilea district al Californiei s-a pronunțat împotriva unei prevederi din proiectul de lege 219 al Senatului care le cere îngrijitorilor să se refere la locuitori prin "numele sau prenumele lor preferat", anunță LifeSite.

Proiectul de lege 219 al Senatului, adoptat în 2017, impune, de asemenea, ca centrele de îngrijire pe termen lung să plaseze persoanele cu ”confuzie” de gen în camere în funcție de "identitatea lor de gen" și să le permită să folosească băile "disponibile pentru alte persoane cu aceeași identitate de gen". Încălcările ar putea duce la o amendă de 1.000 de dolari sau până la un an de închisoare, potrivit California Family Council.  

Taking Offense, o asociație fără personalitate juridică, a contestat dispozițiile privind pronumele și repartizarea camerelor, afirmând că regulile coercitive privind pronumele transsexualilor încalcă drepturile din Primul Amendament privind libertatea de exprimare, libera exercitare a religiei și libertatea de gândire și credință. Taking Offense a descris personalul azilului ca fiind "supuși și sclavi virtuali", iar persoanele transsexuale ca fiind "regi și stăpâni peste restul oamenilor", potrivit proiectului de lege 219 al Senatului.

Curtea celui de-al treilea district din California a fost de acord că legea din 2017 a încălcat drepturile la libertatea de exprimare și a menționat că "Primul Amendament nu protejează doar discursul care articulează în mod inofensiv și artistic punctul de vedere al unei persoane".  

"În general, clauza privind libertatea de exprimare protejează o mare varietate de discursuri pe care un ascultător le poate considera ofensatoare, inclusiv discursuri ofensatoare bazate pe rasă, origine națională sau convingeri religioase", au scris judecătorii.

"Dispoziția privind pronumele în cauză testează limitele autorității guvernului de a restricționa discursul pur care, deși este potențial ofensator sau hărțuitor pentru ascultător, nu creează neapărat un mediu ostil", au continuat aceștia.  

Curtea celui de-al treilea district a concluzionat că proiectul de lege 219 al Senatului "are o sferă de aplicare excesivă, deoarece restricționează mai mult discurs decât este necesar pentru a atinge interesul imperios al guvernului de a elimina discriminarea, inclusiv hărțuirea, pe bază de sex".  

"În loc să interzică comportamentul și discursul care echivalează cu hărțuirea sau discriminarea acționabilă, așa cum sunt definiți legal acești termeni, legea incriminează chiar și cazurile ocazionale, izolate și accidentale de comportament intenționat nepotrivit în funcție de sex", a susținut instanța, numind politica privind pronumele o "restricție neconstituțională bazată pe conținut".  

Într-o opinie concurentă, judecătorul Ronald Robie a recunoscut că instanța liberală susține de fapt cerințele coercitive privind pronumele, dar le-a spus legislatorilor să "creeze un mijloc funcțional" pentru a le aplica. "În loc să le ceară angajatorilor să asigure utilizarea pronumelor adecvate la locul de muncă, Legislativul a făcut în mod nechibzuit din utilizarea greșită a pronumelor o infracțiune", a scris el.  

Judecătorii au menținut secțiunea din proiectul de lege 219 al Senatului care permite locuitorilor să solicite plasarea în camere în funcție de "identitatea lor de gen". 

Reproșul judiciar al cerințelor radicale ale Californiei privind pronumele vine în contextul unei bătălii mai largi pentru protejarea libertății de exprimare împotriva dictaturilor ideologiei transsexualilor în SUA. 

Săptămâna trecută, un judecător federal din Indiana a confirmat concedierea unui profesor de liceu care a refuzat să se conformeze unor orientări similare privind pronumele transsexualilor. Cu toate acestea, în luna martie, Curtea de Apel a celui de-al șaselea circuit a dat dreptate unui profesor de la Universitatea de Stat Shawnee din Ohio, după ce acesta a fost sancționat disciplinar pentru că nu a recunoscut pronumele dorite de un elev ostil și confuz de gen.