ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Melle Stewart, o actriță în vârstă de 40 de ani care trăiește în Londra, a făcut prima doză de ser AstraZeneca pe 24 mai.
  • Două săptămâni mai târziu, a suferit un accident vascular cerebral și a fost operată de urgență pe creier.
  • Ulterior, a fost diagnosticată cu STT, un efect secundar al vaccinului, ce provoacă formarea de cheaguri de sânge. 
  • A petrecut trei săptămâni în comă și acum învață din nou să vorbească și să meargă. 

O actriță australiană s-a luptat pentru viață la terapie intensivă după ce a suferit un accident vascular cerebral cauzat de un efect secundar al „vaccinului” Covid de la AstraZeneca ce provoacă formarea de cheaguri de sânge, informează The Daily Mail.

Melle Stewart, în vârstă de 40 de ani, a fost injectată cu prima doză de ser AstraZeneca pe 24 mai, la Londra, unde locuiește împreună cu soțul și colegul ei actor, Ben Lewis. 

Două săptămâni mai târziu, femeia s-a trezit cu o senzație ciudată în partea dreaptă a corpului. În timp ce încerca să se ridice din pat, s-a prăbușit și a fost transportată de urgență la spital, unde starea ei s-a deteriorat rapid, pierzându-și complet capacitatea de a-și mișca partea dreaptă a corpului și de a vorbi.

„A început să aibă convulsii și a fost dusă cu ambulanța la Spitalul St George, unde neurochirurgii s-au luptat să-i salveze viața, îndepărtând o mare parte din craniu, pentru a reduce presiunea din creier”, a scris Danae, o rudă de-a sa, pe o pagină GoFundMe (de strângere de fonduri). 

Artista a ajuns la Terapie Intensivă, unde a fost diagnosticată cu tromboză indusă de vaccin și trombocitopenie, un efect secundar al serului AstraZeneca. Sindromul de tromboză asociat cu trombocitopenie (STT) este o afecțiune care constă într-un nivel scăzut al trombocitelor din sânge.

Melle a petrecut 3 săptămâni în comă indusă, conectată la un ventilator, după ce a suferit un accident vascular cerebral sever, cauzat de două cheaguri mari în venele principale ale creierului.

După ce a petrecut aproape 5 săptămâni luptându-se pentru viață în secția de terapie intensivă, a fost transferată la o unitate de accidente vasculare cerebrale acute, unde a început reabilitarea. În cele din urmă, pe 8 septembrie, a fost mutată într-un spital specializat din Londra.

Actrița profesionistă de dinainte, „în formă și sănătoasă”, care nu mai fusese niciodată în spital, învață acum din nou să vorbească, să meargă și să-și miște mâna și brațul drept, urmând să rămână în spital până în 2022, timp în care încearcă să se adapteze la noua ei viață. 

Continuă să ia medicamente anticoagulante și anticonvulsive și va avea nevoie de încă o intervenție chirurgicală pentru a i se monta o placă de titan în craniu care să înlocuiască porțiunea îndepărtată în timpul operației anterioare.

Melle Stewart va avea de suportat o serie de costuri pentru terapia de reabilitare continuă, inclusiv fizioterapie, terapie ocupațională, logopedie și terapie psihologică. Casa cuplului va necesita, de asemenea, modificări înainte ca ea să fie externată din spital.

Familia își păstrează speranța că doamna Stewart se va întoarce într-o zi în Australia, atunci când va fi suficient de puternică.

Cuplul nu se va întoarce prea curând pe scenă, Lewis continuând să rămână alături de soția sa.
 
În ciuda efectelor secundare cumplite pe care le-a suferit în urma injectării cu serul Covid, femeia „continuă să fie o susținătoare a vaccinării”.