ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adolescentă din Australia a dezvăluit cum a fost nevoită să lipsească de la examenele finale din liceu după ce vaccinul Covid  i-a provocat o afecțiune cardiacă chinuitoare timp de câteva luni, relatează Daily Mail.

Monica Eskandar, în vârstă de 18 ani, a fost transportată de urgență la spital cu dureri teribile în piept la doar câteva ore după primul vaccin Covid, în septembrie anul trecut.

Ulterior, medicii au diagnosticat-o cu pericardită, o afecțiune legată de vaccinurile Covid cu ARNm, precum Pfizer și Moderna, care provoacă o inflamație dureroasă a mucoasei inimii. 

Tănăra a ratat complet examenul final ca urmare a pericarditei provocate de vaccin, ceea ce, potrivit ei, este ironic, deoarece acesta a fost singurul motiv pentru care a fost vaccinată.

"Am fost forțată să mă vaccinez pentru a participa la examenul final", a declarat adolescenta.
 
„Cu toate acestea, în ziua în care am primit-o, am avut o reacție adversă.”

„După mulți specialiști și teste, au descoperit că aveam pericardită ca rezultat direct al vaccinului. Am fost sub tratament timp de șase luni. ”

„Am avut dureri severe și, ironia tuturor ironiilor, am fost prea bolnavă pentru a susține examenul după toate acestea”.

„Am primit prima doză și am început instantaneu să mă simt rău”, a spus ea. 'Mi s-a umflat brațul și mă durea. M-am dus acasă și am tras un pui de somn.”

„De îndată ce m-am trezit, ochii mei erau foarte umflați. Aveam o iritație și buzele îmi erau foarte umflate.”

„Mama mea a sunat la ambulanță și, în timp ce așteptam să vină ambulanța, am simțit o durere puternică - nu era ca o înțepătură, ci ca o crampă în piept.”

„Nu poți să respiri. Nu poți să stai jos, nu poți să te întinzi. Este oribil. Chiar simți că ai un atac de cord.”

„Mă țineam de piept și i-am spus mamei mele, e ceva foarte rău cu inima mea”.

Medicii i-au făcut un EKG și au suspectat că este vorba de pericardită și au îndrumat-o să meargă la un medic care i-a spus să meargă acasă, să ia Panadol și să se odihnească câteva zile.

„Asta am făcut, dar s-a înrăutățit”, a spus ea. „A început să se extindă la umăr și la spate și nu puteam să dorm, nu puteam să mănânc. Literalmente nu mă puteam mișca”.

„A fost oribil, absolut oribil”, a mărturisit adolescenta.
 
Monica Eskandar (pictured) had to battle with doctors to be diagnosed with the condition after her symptoms were repeatedly dismissed despite being in agony and terrified