ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adolescentă din Vietnam a murit în decurs de câteva ore după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunțat centrul medical local, potrivit International Business TimesVN Express și tuoitrenews.vn.

Eleva de clasa a IX-a, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de autorități, a murit luni noaptea spre marți, în jurul orei 1.00. Ea a făcut prima doză de Pfizer pe 3 decembrie 2021 și a avut reacții adverse precum amețeli și dificultăți de respirație.
 
Tânăra, din provincia Phu Tho, a fost dusă imediat la centrul medical din districtul Ha Hoa, unde a primit tratament, iar apoi și-a revenit.
 
Mama fetei a informat personalul medical cu privire la efectele secundare suferite de aceasta după prima injecție. Cu toate acestea, i s-a spus să continue cu a doua doză.
 
Luni, i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer și a manifestat din nou reacții adverse, imediat după injectare: senzație de apăsare în piept, amețeli, dificultăți de respirație și convulsii.
 
Fata a primit îngrijiri de urgență de la cadrele medicale de la locul de vaccinare, înainte de a fi transferată la centrul medical din districtul Ha Hoa. Starea ei s-a deteriorat rapid la sosirea la spital, unde a început să vomite sânge. Ulterior, a intrat în comă și a murit. Familia a fost informată de moartea ei marți dimineață.
 
Tânăra este a șasea persoană din Vietnam care a murit din cauza reacțiilor adverse la vaccinul COVID-19 de la Pfizer. La sfârșitul lunii decembrie, o femeie de 23 de ani din provincia Lao Cao a murit la câteva ore după ce i s-a administrat a doua doză.
 
Moartea elevei de clasa a 9-a survine în contextul în care Vietnamul ia în considerare administrarea de vaccinuri COVID-19 copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Ministerul Sănătății din această țară a propus guvernului vietnamez un plan provizoriu de vaccinare și așteaptă acum aprobarea. Cu toate acestea, reprezentanții ministerului au precizat, de asemenea, că Organizația Mondială a Sănătății nu a emis încă îndrumări oficiale pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani. 
 
„Prin urmare, Ministerul Sănătății lucrează foarte atent, științific și obiectiv, în concordanță cu programele de inoculare din toate țările", a declarat Nguyen Thanh Long, ministrul Sănătății, pentru presa locală, potrivit The Star.

Vietnamul a administrat 168.960.116 doze de vaccin COVID-19, suficient pentru a inocula „complet” 87,6% din populație, potrivit unei analize de date realizate de Reuters.