ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De luni de zile, Doctors for COVID Ethics( Doctori pentru etica Covid), o alianță internațională cu sediul în Europa, formată din sute de medici și oameni de știință preocupați, a lansat avertismente urgente cu privire la riscurile pe termen scurt și lung ale vaccinurilor anticovid, în special pentru copii, informează The Defender.

În luna mai, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au extins autorizația de utilizare de urgență (EUA) a Pfizer - acordată anterior pentru vârstele de 16 ani și peste - la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Pfizer a fost prima companie care a testat vaccinurile experimentale COVID la copii și este singurul producător care a primit până în prezent EUA pentru persoanele care primesc vaccinuri cu vârsta sub 18 ani.

Pe lângă trimiterea a trei scrisori de atenționare către EMA - la 10 martie, 1 aprilie și 20 aprilie -, Doctors for COVID Ethics a transmis, la 18 mai, notificări de răspundere tuturor membrilor Parlamentului European pentru daunele și decesele copiilor cauzate de vaccinul COVID.

Acum, trei dintre semnatarii fondatori ai grupului - Dr. Michael Palmer (Canada), Dr. Sucharit Bhakdi, (Germania) și Stefan Hockertz, Ph.D. (Germania) - au adunat într-un singur document dovezi puternice de specialitate care arată că vaccinurile COVID nu sunt doar inutile și ineficiente, ci și periculoase pentru copii și adolescenți.

La 3 iulie, avocata italiană Renate Holzeisen a depus documentul de expertiză la Tribunalul European ca parte a unui proces care contestă decizia EMA de la sfârșitul lunii mai de a extinde utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Valoarea raportului de 20 de pagini rezultă nu doar din acreditările profesionale impecabile ale celor trei autori, ci și din agregarea și analiza meticuloasă a datelor producătorilor, a evaluărilor agențiilor de reglementare și a datelor științifice publicate.

După cum argumentează în mod convingător trioul medical/științific, dovezile nu permit decât o singură concluzie posibilă: Nu numai că vaccinul Pfizer nu ar trebui administrat adolescenților, dar utilizarea sa trebuie să înceteze imediat la toate grupele de vârstă.

Raportul începe prin a demola argumentul conform căruia adolescenții trebuie să fie vaccinați împotriva COVID. Cei trei experți subliniază că prevalența "deosebit de scăzută" a COVID-19 la adolescenți și absența totală a cazurilor grave la copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani anulează orice rațiune pentru vaccinarea tinerilor - mai ales având în vedere disponibilitatea unor tratamente eficiente pentru proporția infimă care suferă altceva decât o boală ușoară.

Studiile recente confirmă acest aspect crucial, arătând că "riscurile de îmbolnăvire severă sau de deces cauzate de SARS-CoV-2 sunt extrem de scăzute la copii și tineri".

Rezumatul experților evidențiază, de asemenea, alți factori care infirmă argumentele în favoarea vaccinării adolescenților. De exemplu:

O "proporție mare de indivizi din toate grupele de vârstă, inclusiv adolescenți, au deja o imunitate specifică și fiabilă la COVID-19" și sunt, de asemenea, protejați de boli grave printr-o imunitate încrucișată robustă, care, subliniază experții europeni, "va fi deosebit de eficientă la adolescenții și adulții tineri sănătoși".

Potrivit Doctors for COVID Ethics, studiile pe scară largă au respins "fără echivoc" noțiunea de "transmitere asimptomatică" (folosită pentru a susține afirmația că copiii reprezintă un risc pentru ceilalți). Aceste studii arată că nicio boală nu a fost depistată la persoane care au fost testate "pozitiv", dar nu au prezentat semne de boală.

Încă de la început, rata de mortalitate a infecției COVID (IFR) - numărul de decese împărțit la numărul de infecții - a fost puternic distorsionată în favoarea persoanelor în vârstă. În plus, un studiu recent, care a revizuit în scădere "estimările tendențios umflate" ale IFR la o medie de 0,15%, face ca IFR pentru COVID să fie comparabilă, în mod "liniștitor", cu cea a gripei.

Cei trei autori menționează, în treacăt, că puține țări europene consideră că vaccinarea copiilor împotriva gripei este "urgentă sau necesară". De fapt, experții europeni în boli infecțioase au declarat că nu doresc ca programul de vaccinare pediatrică să fie "prea încărcat", recunoscând totodată dovezile "mixte" privind eficacitatea vaccinării antigripale și necunoscând "efectul pe termen lung al vaccinării anuale repetate de la o vârstă fragedă".

A doua secțiune a raportului de expertiză analizează afirmațiile Pfizer privind eficacitatea de 95%-100% a vaccinului său COVID - afirmații care, conform autorilor raportului, "nu pot fi de încredere".

Cei trei oameni de știință remarcă mai întâi (așa cum au făcut și Children's Health Defense și alții) că cifrele producătorilor reprezintă o eficacitate relativă și nu absolută. În termeni absoluți, eficacitatea vaccinului Pfizer este "foarte modestă", protejând (în cel mai bun caz) mai puțin de 1% dintre participanții la testele clinice care au luat injecția.

Totuși, potrivit celor trei experți, chiar și această realizare dubioasă "nu poate fi acceptată la valoarea nominală". Examinarea de către aceștia a evaluărilor pregătite de FDA și EMA arată că datele Pfizer sunt pline de "afirmații improbabile și contradicții", inclusiv insinuarea că, după prima doză de vaccin, imunitatea se instalează "foarte brusc și în mod uniform exact în ziua a 12-a".

Având în vedere că imunitatea se dezvoltă de obicei mai lent și mai treptat, afirmă autorii raportului, efectul din ziua 12 nu este "deloc un rezultat plauzibil din punct de vedere biologic".

O constatare suplimentară derutantă se referă la două seturi contradictorii de date privind incidența COVID-19 în grupurile vaccin și placebo - rezultate care "nu pot fi în niciun caz reconciliate". Concluzia experților? Unul dintre cele două seturi de date a fost, cel mai probabil, "fabricat".

Disecând un studiu Pfizer efectuat pe adolescenți, cei trei oameni de știință concluzionează că injecțiile au produs un rezultat net negativ datorită impactului lor asupra morbidității generale. În timp ce niciunul dintre adolescenții participanți nu a suferit COVID grave, efectele secundare ale vaccinului au fost "extrem de frecvente", 55% până la 65% dintre ei confruntându-se cu dureri de cap, printre alte reacții nedorite.

Trio-ul de experți subliniază că durerile de cap severe sunt uneori asociate cu cheaguri de sânge - un eveniment advers grav asociat cu toate cele patru vaccinuri COVID autorizate în prezent în Europa și/sau în SUA.

Luând în considerare efectele secundare, reiese clar că "morbiditatea generală a fost mult mai mare la cei vaccinați decât la grupul placebo", scriu autorii.

După cum comentează cei trei oameni de știință în mod subînțeles, "faptul că nici FDA și nici EMA nu au sesizat vreuna dintre aceste neconcordanțe nu inspiră încredere în minuțiozitatea și integritatea proceselor lor de revizuire".

Ei concluzionează:

"Studiile clinice efectuate de Pfizer nu conțin nicio dovadă a vreunui beneficiu conferit de vaccin în ceea ce privește orice criterii de evaluare relevante din punct de vedere clinic. Acest lucru este valabil pentru toate grupele de vârstă testate și, în special, și pentru adolescenți."

Cea mai alarmantă secțiune a raportului este cea în care Palmer, Bhakdi și Hockertz discută despre profilul de siguranță "catastrofal de prost" al vaccinului Pfizer, atât la adulți, cât și la adolescenți.

Impactul distructiv al injecției Pfizer este ușor de sesizat de oricine are răbdarea de a cerceta rapoartele privind leziunile provocate de vaccinuri trimise la Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) din SUA sau la baza de date EudraVigilance din Europa.

În cazul americanilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care au primit o injecție COVID, VAERS a primit peste 13.000 de rapoarte de evenimente adverse până la 2 iulie, inclusiv peste 1.909 rapoarte (numai de la Pfizer) de anafilaxie, 343 de rapoarte (numai de la Pfizer) de probleme cardiace, 56 de rapoarte (numai de la Pfizer) de tulburări de coagulare a sângelui și 14 decese, dintre care 13 au fost raportate după un vaccin Pfizer.

Acest lucru nu absolvă celelalte vaccinuri COVID care se administrează persoanelor cu vârsta de 18 ani și mai mult - de exemplu, injecția Johnson & Johnson este acum însoțită de avertismente privind riscurile crescute de formare de cheaguri de sânge și de sindrom Guillain-Barré.

În ceea ce privește cele două vaccinuri cu ARN mesager (ARNm) - cel al Pfizer și cel al Moderna - experții europeni își exprimă îngrijorarea cu privire la toxicitatea nanoparticulelor lipidice (LNP) care livrează încărcătura injectabilă de ARNm și proteina spike exprimată de acel ARNm.