ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O influenceriță din social media, mamă a doi copii, a murit după ce a fost spitalizată din cauza unor complicații cauzate de o afecțiune a sângelui, conform The Sun.

Jeane Passos dos Santos, în vârstă de 34 de ani, suferea de anemie falciformă.
 
Influencerița avea 45.000 de urmăritori pe Instagram și posta conținut despre produse cosmetice, frumusețe, decor și călătorii.

Jeane a fost înmormântată în Salvador pe 16 noiembrie, la o zi după moartea sa.

Familia ei a spus într-o declarație: "Fie ca drumul tău să fie luminat, așa cum a fost prezența ta printre noi".
 

Jacira Passos, mama lui Jeane, a scris pe rețelele de socializare: "Îți mulțumesc, Doamne, pentru fiica pe care mi-ai dat-o. Astăzi, ea se odihnește în brațele Tale".

Jeane locuia în Salvador, Brazilia, unde numărul bolnavilor de anemie falciformă este mai mare decât în orice altă municipalitate braziliană, potrivit unui studiu al Ministerului Sănătății.

Este o boală ereditară în care globulele roșii din organism se curbează și provoacă probleme grave de sănătate - inclusiv febră, dureri abdominale, icter și ulcere la picioare.

Boala afectează mai frecvent persoanele de culoare, care reprezintă aproximativ jumătate din populația din Salvador.

Singurul leac existent pe piață implică un transplant de măduvă osoasă, dar șansele scăzute de a găsi un donator potrivit și riscurile chirurgicale implicate îl exclud pentru pacienți.