ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danielle Baker, în vârstă de 44 de ani, originară din Ohio, și-a găsit împlinirea în cariera sa de asistentă medicală certificată în hospice și îngrijiri paliative - o slujbă pe care a îndeplinit-o timp de două decenii, inclusiv în prima linie în timpul pandemiei COVID-19 - până când angajatorul său a "încurajat" personalul să se vaccineze cu COVID-19 în primăvara anului 2021, relatează The Defender.

Temându-se pentru locul de muncă și pentru viitoarea sa carieră, Baker a primit cu reticență prima dintre cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19 la 4 iunie 2021. La 18 zile de la prima doză, a simțit dureri extreme în partea inferioară a spatelui - o piatră la rinichi, a crezut ea.

La 26 iunie 2021, Baker a primit a doua doză. Aproape imediat, simptomele ei s-au înrăutățit foarte mult: dureri de împușcare, furnicături și amorțeală de la gât până la braț; dureri de spate atroce; ceață cerebrală și oboseală; și pierderea coordonării fizice.

Astăzi, Baker este permanent invalidă și nu poate lucra după ce a fost diagnosticată cu mielită transversală, o afecțiune neurologică rară care provoacă inflamarea măduvei spinării.

Leziunile provocate de vaccinul lui Baker au fost subiectul unui interviu acordat în luna ianuarie The Defender.

După ce a vorbit în public, Baker a depus o cerere de despăgubire pentru accidente de muncă, care a fost inițial respinsă. Ea a făcut apel, dar a pierdut și recursul.

Acum, ea întreprinde alte acțiuni în justiție. În aprilie, ea a intentat un proces împotriva fostului său angajator, Ohio's Hospice, și împotriva Biroului de compensare a lucrătorilor (BWC) din Ohio, susținând că rănile provocate de vaccin au fost legate de locul de muncă. O audiere este programată pentru 30 ianuarie 2024.

Într-un interviu de urmărire cu The Defender, Baker a discutat despre procesul de compensare a lucrătorilor din Ohio și a explicat următorii pași în procesul ei. De asemenea, ea a oferit o actualizare a stării sale de sănătate și a împărtășit o documentație amplă pentru a-și corobora povestea.

În primăvara anului 2021, Ohio's Hospice a început să trimită e-mailuri angajaților "încurajându-i" să se vaccineze. Potrivit lui Baker, e-mailurile nu numai că au promovat narațiunea "sigură și eficientă", dar au oferit și stimulente pentru obținerea vaccinurilor, cum ar fi bani și participarea la extrageri pentru premii mai mari.

Angajaților li s-a spus, de asemenea, că vor pierde beneficiile, cum ar fi zilele libere plătite, dacă aleg să nu se vaccineze.

Angajații nevaccinați, care au fost supuși la ceea ce Baker a descris drept "segregare" la locul de muncă, au fost obligați să fie mascați în permanență.

Baker a declarat pentru The Defender în ianuarie că a simțit "neliniște și ezitare" în legătură cu administrarea vaccinului COVID-19, deoarece "nu avea încredere în viteza cu care se făcea zoom și că, dacă luai vaccinul, chiar nu aveai nicio idee despre ce se va întâmpla".

"Aveam nevoie de cariera mea, aveam nevoie de venitul meu, aveam nevoie de asigurarea noastră, pentru că eu eram purtătoarea", a declarat Baker pentru CHD.TV într-un interviu acordat în ianuarie. "Cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată".

În interviul următor, Baker a declarat pentru The Defender că singurul motiv pentru care s-a vaccinat a fost pentru beneficiile de sănătate, deoarece Ohio's Hospice îi avertizase pe angajați că își vor pierde beneficiile dacă nu fac seria primară de vaccinuri până în iulie 2021".

"Deci, a fost totul sau nimic", a spus ea. "Fie o luați acum, fie pierdeți beneficiile - chiar dacă le luați mai târziu. Știam că am nevoie de slujba mea, știam că am nevoie de venitul meu și îmi iubeam slujba", a spus Baker.

Chiar și cu rezervele sale, ea a simțit o presiune incredibilă. "Propaganda, e-mailurile constante care ne spuneau povestea, segregarea, totul se îngrămădea", a spus ea.

Medicii "nu au pus toate piesele cap la cap" decât după luni de zile

Baker a declarat că a fost nevoie de luni de zile pentru ca medicii să facă legătura între dificultățile ei de sănătate și vaccinarea COVID-19.

"Nu au pus toate piesele cap la cap până în octombrie 2021", a spus Baker. "Atunci mi-a spus neurologul meu, după ce a exclus alte cauze, că a crezut că am avut COVID de mult timp".

Medicul a motivat că, din moment ce a contractat COVID-19 la locul de muncă, sistemul ei imunitar slăbit plus vaccinurile trebuie să fi dus la mielita transversală.

"Ambele lucruri [COVID-ul și mielita transversală] decurg din faptul că am fost angajată", a declarat Baker.

Astăzi, Baker rămâne în continuare în imposibilitatea de a lucra și se confruntă cu o deteriorare suplimentară a stării sale de sănătate. "Am început să dezvolt unele probleme cardiace care au cauzat multe probleme cu inducția [ritmul] inimii și cu respirația mea", a spus ea.

Cererile de despăgubire a lucrătorilor oferă un potențial recurs pentru victimele leziunilor provocate de vaccinuri

Baker a declarat că leziunile sale au determinat-o să inițieze o cerere de despăgubire a lucrătorilor pentru a încerca să-i ajute pe alții, deoarece "am crezut că este o cauză pierdută pentru mine".

Α întâlnirea întâmplătoare cu un avocat specializat în despăgubiri pentru lucrători, în urmă cu câteva luni, a făcut-o să creadă că cererea ei ar putea avea succes.

"Eu și soțul meu am discutat despre asta", a spus Baker, "și în mintea noastră, nu aveam nimic de pierdut. Eram în dificultate financiară, iar eu aveam o invaliditate pe viață".

Ea a adăugat:

"Gândul meu a fost, dacă putem deschide această ușă pentru oamenii din spatele nostru, imaginați-vă ce ușurare va oferi asta tuturor celorlalți care au primit vaccinul, fie din cauza constrângerii, fie din cauza mandatelor. Așa a început procedura de despăgubire a lucrătorilor."

Într-o serie de interviuri din 2022, mai mulți avocați specializați în despăgubiri pentru lucrători au declarat pentru The Defender că astfel de cereri oferă un potențial mijloc de recurs pentru victimele rănilor provocate de vaccinuri care au fost vaccinate ca urmare a angajării lor.

Cei trei avocați - Ben Carlisle, Ray L. Flores II și Patrick R. Hollingsworth - au experiență în problemele juridice legate de leziunile provocate de vaccinul COVID-19. Aceștia au declarat că programul de compensare a lucrătorilor - disponibil în toate cele 50 de state - oferă o opțiune pentru angajații întreprinderilor care au impus vaccinarea COVID-19.

Flores a declarat pentru The Defender în octombrie 2022 că despăgubirea lucrătorilor este "un sistem mult mai ușor de navigat" decât Legea PREP (Public Readiness and Emergency Preparedness Act) din 2005 sau Legea națională privind accidentele cauzate de vaccinarea copiilor din 1986. Acestea sunt căile tradiționale de depunere a cererilor de despăgubire legate de leziunile provocate de vaccinuri, dar sunt extrem de dificil de parcurs cu succes.

Avocații au mai spus că depunerea unei cereri de despăgubire a lucrătorilor nu împiedică un angajat să depună cereri prin alte căi legale. Cu toate acestea, oferă potențialul de a primi ajutor financiar imediat și tratament medical și, de asemenea - posibil - sprijin pe termen lung.

Deoarece Ohio's Hospice este autoasigurat și nu plătește în sistemul de compensare a lucrătorilor din Ohio la nivel de stat, compania a declarat autorităților de stat că va acoperi cererile de despăgubire din buzunar.

Ca urmare, cererea lui Baker a fost audiată de Comisia industrială din Ohio în loc de BWC de stat. Baker a comparat Comisia Industrială cu un "mic proces cu juriu... cu un ofițer care prezidează. ... Tu îți prezinți cazul tău, ei își prezintă cazul lor, iar apoi ofițerul care prezidează decide".

Baker și-a prezentat cazul în fața Comisiei Industriale de două ori, pe 28 septembrie 2022 și în apel pe 20 ianuarie. În ambele cazuri, cererea ei a fost respinsă în câteva zile.

Potrivit lui Baker, aceste refuzuri s-au bazat în principal pe un examen prezentat de un medic angajat de fostul ei angajator.

"Concluzia sa finală a fost că leziunile mele nu au avut nimic de-a face cu munca, nimic cu faptul că am lucrat în prima linie, nimic de-a face cu lipsa de EPI [echipament de protecție personală] - pentru că ne luptăm atât pentru COVID lung, cât și pentru mielita transversală", a declarat Baker.

Refuzurile au venit, de asemenea, în ciuda declarațiilor medicale de la doi dintre medicii lui Baker, care documentau diagnosticul de mielită transversală și care făceau legătura directă cu vaccinarea sa.

Una dintre declarațiile medicale, datată 26 septembrie 2022, sună astfel

"Având în vedere momentul apariției simptomelor sale și administrarea vaccinurilor, este foarte rezonabil să se concluzioneze că acum suferă în primul rând de leziuni cauzate de vaccin. Tipul de leziuni cu care se confruntă doamna Blankley-Baker sunt bine documentate ca fiind reacții adverse la injecțiile cu C19".

Într-o altă declarație medicală, datată 27 septembrie 2022, medicul a fost de acord că vaccinarea cu COVID-19 a lui Baker, împreună cu COVID lung, "este cauza problemelor de sănătate [ale acesteia] legate de mielita transversală".

"Deci, așa au câștigat" această etapă a procesului, a spus Baker, referindu-se la pretențiile fostului său angajator. Ea a adăugat:

"Am lucrat pentru această companie timp de 17 ani. M-am dedicat - am crezut că mă voi pensiona cu ei. A fost dureros pentru mine să știu că o companie care adoptă, sau se presupune că adoptă, o abordare holistică a comunității este atât de dispusă să arunce pur și simplu la o parte o asistentă care a investit atât de mult timp în ea și să argumenteze în mod flagrant împotriva lucrurilor care s-au întâmplat."

Baker mai spune că ea și foștii colegi au fost induși în eroare de angajatorul ei.

"Când am primit COVID-19, nu am fost încurajați să completăm documentele pe care le-am completa în mod normal pentru FMLA [Legea privind concediul medical și de familie din 1993] sau pentru un accident de muncă", a spus Baker. "Ni s-a spus: "Nu, sunteți un lucrător din prima linie, vă credem, veți primi acoperirea".""

"Dacă aș fi depus acea documentație și aș fi făcut-o în modul în care o fac ei în mod normal... atunci aș fi avut o urmă de hârtie. Dar am fost descurajată să fac acest lucru", a spus ea.
 
Cele două refuzuri de la Comisia Industrială din Ohio au pregătit acum terenul pentru procesul intentat de Baker împotriva Ohio's Hospice și a BWC. Baker a explicat de ce a decis să dea în judecată și ce presupune această etapă a procesului:

"Pentru că am pierdut, am făcut apel și am pierdut [din nou] la Comisia Industrială, am avut ocazia să depunem o cerere la tribunalul civil local și să avem dreptul să ne prezentăm la un proces cu juriu. Avocații Ohio Hospice, bineînțeles, s-au prezentat și au spus că nu ar trebui să mi se acorde acest drept, că este în afara jurisdicției instanței."

Cu toate acestea, "judecătorul local a susținut dreptul meu la un proces cu jurați", a declarat Baker.

Procesul, Danielle Baker vs. Ohio's Hospice, Inc. a fost intentat la 3 aprilie și se află în fața judecătorului Jeannine N. Pratt de la Common Pleas Court din Miami County, Ohio.

În urma refuzului lui Pratt de a respinge procesul, au fost stabilite trei date cheie: o conferință de soluționare a litigiului pe 14 decembrie, o conferință finală de pregătire a procesului pe 11 ianuarie 2024 și procesul pe 31 ianuarie 2024.

"Credem că avem un caz foarte solid", a declarat Baker. "[Vaccinarea] nu era încă obligatorie, totuși, am făcut-o ca urmare a faptului că am fost angajatul lor și pentru beneficiul lor. Deci, credem că asta are o mare valoare".

Hollingsworth, într-o prezentare din 23 mai 2022, a explicat că angajații pot, de asemenea, să depună cereri de despăgubire pentru accidente de muncă în situațiile în care, chiar și fără un mandat explicit, un angajat s-a confruntat cu "constrângere, excludere, discriminare", în cazul în care a fost "ostracizat de către colegii de muncă sau i s-a sugerat cu tărie să se vaccineze".

"Cred că ați putea demonstra ... cauzalitatea în acest caz, indiferent dacă angajatorul v-a cerut să îl aveți, cu mandat sau nu", a declarat Hollingsworth la acea vreme.

'Nu ai nevoie de un avocat pentru a depune o cerere de despăgubire'

În cazul în care Baker primește o decizie favorabilă în procesul său cu juriu, cazul "se întoarce apoi la indemnizația lucrătorilor pentru a supraveghea plata", a spus Baker.

"În general, ceea ce ți se cuvine este salariul pierdut în trecut și în viitor", a adăugat ea. "Din moment ce sunt complet invalidă, asta înseamnă de acum până la pensionare".

Dacă va avea succes, Baker ar primi, de asemenea, "acoperire medicală pentru long COVID, mielită transversală și orice efecte secundare legate de vaccin".

Baker a spus că, ca parte a unei înțelegeri finale, ar putea exista, de asemenea, o compensație pentru taxa emoțională. "A provocat atât de multă anxietate, depresie și stres. ... Ne-a afectat în mod semnificativ", a spus ea.

În timp ce ea crede că fostul ei angajator "a urmat narațiunea", Baker a subliniat, pe baza e-mailurilor pe care le-au trimis, "obiectivul lor era ca 90% din personal să fie vaccinat".

Acest lucru ar fi conferit apoi beneficii financiare companiei, potrivit lui Baker.

"Din câte îmi amintesc, dacă vaccinai 90% din personal, atunci guvernul îți dădea bani", a spus ea. Baker a aflat ulterior că, datorită legii CARES, Hospice din Ohio a primit 7,2 milioane de dolari. "Așadar, am pus piesele de puzzle cap la cap și a existat o motivație financiară", a adăugat ea.

Legea CARES a oferit, de asemenea, fonduri spitalelor care au urmat protocoalele spitalicești COVID-19 ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

În special, veniturile Ohio's Hospice au crescut brusc în 2020 și au crescut din nou în 2021, în plină pandemie COVID-19.

În ciuda eșecurilor inițiale de la Comisia Industrială din Ohio, Baker îi încurajează pe ceilalți răniți de vaccinări legate de locul de muncă să depună o cerere de despăgubire a lucrătorilor.

"Nu aveți nevoie de un avocat pentru a depune o cerere", a spus Baker. "Dacă cineva simte că este rănit din cauza unei condiții de angajare sau care decurge din angajare, depune o cerere. Nu trebuie să urmăriți acea cerere [imediat]. Puteți să o puneți în așteptare temporar până când veți rezolva lucrurile".

"Ceasul pentru depunerea cererii nu începe în ziua în care ați primit vaccinul, ci în ziua în care sunteți diagnosticat cu o leziune cauzată de un vaccin", a spus Baker.

"Cel mai rău lucru care se va întâmpla este că vor spune nu, dar noi am dovedit deja că puteți depune o cerere de despăgubire a lucrătorilor și de aceea am început acest întreg proces", a spus Baker, adăugând:

"A mers dincolo de așteptările mele, pentru că vreau doar să se facă dreptate pentru oameni. După ce am trecut deja prin sistem, deși nu am câștigat [încă], am câștigat pentru că am arătat că trebuie să accepte cazul, trebuie să-l audă și trebuie să asculte."