ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza noilor măsuri COVID adoptate în Australia de Vest, o mamă a cinci copii, în vârstă de 47 de ani, bolnavă în fază terminală, a fost informată că nu poate fi vizitată în spital de copiii săi, transmite LifeSiteNews.

Deși întreaga ei familie este vaccinată împotriva COVID-19, Jo Gittos a fost anunțată că, din cauza restricțiilor de tip „alertă roșie” impuse spitalelor din statul Australia de Vest, copiii și mama ei nu vor avea voie să o viziteze în ultimele ei săptămâni de viață. 


„Mi s-a spus acum o lună că soția mea va mai trăi cel mult încă trei luni, în varianta optimistă. Asta era acum o lună, iar starea ei s-a deteriorat de atunci și, din păcate, foarte repede”, a declarat vineri Darren Gittos, soțul lui Jo, pentru 10 News First Perth.

„Se pare că vor face o excepție pentru mine, ca să pot merge în vizită, dar nu le vor permite copiilor să își vadă mama și nici pe mama soției mele nu o vor lăsa să o vadă”, a adăugat Gittos.

În timp ce majoritatea țărilor au renunțat la restricțiile COVID în ultimele săptămâni și luni, joi, 3 martie, autoritățile din Australia de Vest au anunțat că toate spitalele din acest stat vor intra în „alertă roșie”, ceea ce înseamnă că numai personalul „esențial” sau cei care beneficiază de „derogări” vor avea voie să viziteze pe cineva internat într-un spital.