ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O barjă încărcată cu 1.500 de tone cărbune de proveniență rusească s-a scufundat în Portul Constanța. Nu se cunosc încă motivele acestui accident, dar Garda de Mediu a fost alertată din cauza riscului de poluare. Barja fusese încărcată cu aproape 1500 tone de cărbune, în dana 119 a portului Constanța, iar, apoi, a fost dusă în dana 99 pentru a se alătura convoiului de mai multe barje ce urmau să plece spre Canalul Dunăre-Marea Neagră. Acolo, barja a început să ia apă și, deși muncitorii au încercat să o pompeze, până la urmă s-a scufundat, informează TomisNews.ro. 

Dat fiind că incidentul a avut loc in imediata apropiere a danei, traficul naval nu a fost periclitat, au transmis reprezentanții Portului Constanța. Autoritatea Navală Română a dispus efectuarea unei anchete. Momentan, există două ipoteze cu privire la acest incident: ori încărcarea defectuoasă a mărfii, ori apariția unei fisuri care a făcut ca barja să ia apă și să se scufunde.

Barja era din Germania și avea proprietar sârb. Cele 1.500 de tone de cărbune erau aduse din Rusia și ar fi trebuit să ajungă în Serbia. Muncitorii au montat un limitator pentru ca marfa să nu ajungă în larg. La suprafața apei au apărut urme de ulei, motiv pentru care a fost sesizată Garda de Mediu. Autoritatea Navală Română a luat legătura cu armatorul pentru a scoate cărbunele și pentru a aduce barja pe linia de plutire.