ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda protestelor, biserica catolică Sfântul Pavel și Arhiepiscopia din Chicago au pus în în aplicare un plan de a îndepărta o statuie mult iubită dintr-o biserică din cartierul Pilsen al orașului Chicago, informează Chicago Sun Times.
 
A beloved statue, a marble replica of Michelangelo’s Pieta, was removed from St. Adalbert Catholic Church in Pilsen on Tuesday and was transported it to St. Paul’s Catholic Church.

Statuia - o replică din marmură a Pietei lui Michelangelo, care înfățișează trupul lui Iisus în brațele mamei sale, Maria, după răstignire - a fost dusă de la biserica catolică Sf. Adalbert, la biserica Sf. Pavel, care a absorbit congregația Sf. Adalbert după ce aceasta s-a închis.
 
Acum, însă, biserica Sfânul Adalbert urmează să se transformate într-un club de fițe, unde au loc spectacole lascive, după cum remarcă LifeSiteNews.

Parohia a încercat să mute statuia încă de la sfârșitul lunii august; cu toate acestea, planul de a face acest lucru a fost blocat din cauza unor probleme legate de permise. A existat, totodată, și o opoziție acerbă din partea foștilor enoriași, împreună cu alți catolici îngrijorați și conservatori - dintre care mai mulți au fost arestați marți în timpul mutării statuii. 

"Este foarte trist că s-a ajuns la asta", a declarat Judy Vazquez, liderul unui grup de foști enoriași care protestează împotriva mutării.

Vazquez și grupul au luptat pentru ca statuia să fie mutată la o biserică care deservește comunitatea vorbitoare de limbă poloneză. Deși cunoscut astăzi ca un cartier latino, Pilsen a fost un refugiu pentru imigranții polonezi la începutul secolului XX, care au construit și deschis biserica în 1914 înainte de a transfera proprietatea către arhidieceză. 

"Este foarte trist că vocile noastre nu au fost auzite și simt multă emoție pentru femeile poloneze care stau lângă mine", a spus Vazquez.

"Nu este corect, banii nu înseamnă totul", a mai spus ea, reflectând o teamă comună că biserica va fi vândută celui care face cea mai mare ofertă acum că statuia a fost îndepărtată.

Raul Cerrato, membru al comitetului financiar al parohiei, a declarat că oricine va cumpăra clădirea va avea sarcina de a o conserva. Fostul enoriaș al bisericii Sf. Adalbert a declarat că întreținerea clădirii devenise prea costisitoare, iar parohia a decis să mute statuia la Sf. Pavel, deoarece aceasta devenise un punct de reper al comunității din Pilsen.

"Înțeleg că există multă nostalgie legată de clădire, dar inima parohiei sunt oamenii", a spus el.
 
VIDEO: