ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Sinodului eterodox german Way au aprobat un text prin care se solicită diaconi femei, informează LifeSiteNews.

Textul intitulat "Femeile în slujbele sacramentale. - Perspective de conversație în Biserica Universală" a fost aprobat de peste 93% din Adunarea Sinodală și de peste 80% din cei 58 de episcopi germani. 

Votul a avut loc la 11 martie, în cadrul celei de-a cincea Adunări sinodale de la Frankfurkt.

Documentul solicită un diaconat feminin și continuarea cercetărilor și studiilor privind posibilitatea ca femeile să fie hirotonite diaconi, preoți și episcopi.

Documentul a subliniat că diaconatul feminin nu ar trebui să fie implementat doar în Germania, ci în întreaga Biserică Catolică. 

"Episcopii germani pledează la Roma pentru admiterea femeilor la diaconatul sacramental pentru toate acele Biserici particulare care doresc acest lucru pe baza situației lor pastorale", se arată în document. 

La precedenta Adunare Sinodală din septembrie 2022, membrii Căii Sinodale au aprobat deja un "text fondator" care cerea hirotonirea femeilor. Textul aprobat la 11 martie 2023 este considerat un "text de acțiune" care se concentrează pe implementarea diaconatului feminin în Germania și în Biserica universală.

Totodată, membrii Sinodului german eretic au votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea unui document în favoarea ideologiei de gen care urmărește să permită schimbarea sexului înscris pe certificatul de botez și deschide calea preoților "transsexuali", mai scrie LifeSite.

Textul intitulat "Abordarea diversității de gen" a fost aprobat cu peste 95% din totalul voturilor la 11 martie, în timpul celei de-a cincea Adunări Sinodale de la Frankfurt.

Dintre cei 58 de episcopi germani, doar șapte au votat împotriva textului, în timp ce 13 s-au abținut. După cum a remarcat jurnalistul Martin Bürger într-un articol al CNA Deutsch, dacă episcopii care s-au abținut ar fi votat "nu" în schimb, aprobarea documentului ar fi putut fi blocată din cauza majorității de două treimi necesare pentru episcopi. 

Documentul preciza că pentru catolicii intersexuali și "transsexuali", "se face posibilă omiterea înscrierii sexului în registrul de botez sau, așa cum prevede acum legea germană, înscrierea "divers"" și că "[î]n cazul în care dorința de a schimba înscrierea sexului apare la o dată ulterioară, acest lucru este acordat într-un mod simplu". 

În plus, textul contestă preoția exclusiv masculină, solicitând posibilitatea preoților "transsexuali":  

Accesul la ordinele sfinte și la vocațiile pastorale trebuie să fie examinat în fiecare caz în parte și pentru persoanele botezate și confirmate intersexuale și transsexuale care simt o vocație pentru ele însele și nu trebuie să fie excluse în mod generalizat.

În plus, documentul încearcă să elimine cerința ca preoții să aibă biologie masculină: "Determinarea stării caracteristicilor sexuale externe trebuie să fie abolită acolo unde ar trebui să fie încă practicată în cursul acceptării unui bărbat ca și candidat la preoție".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews