ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un expert medico-legal din Marea Britanie a confirmat că o femeie a murit din cauza unui efect secundar indus de vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca, transmite The Epoch Times.

Femeia se numea Kim Lockwood și avea 34 de ani. Potrivit declarației făcute în data de 16 martie a.c. la BBC de anchetatorul medico-legal din South Yorkshire, Nicola Mundy, Kim s-a vaccinat anti-COVID cu prima doză de AstraZeneca în martie 2021. La opt zile distanță, a acuzat dureri severe de cap și a fost internată în spital, unde starea ei s-a deteriorat rapid. La 17 ore de la spitalizare, a fost declarată moartă. 

Mundy a afirmat că Lockwood a fost „extrem de ghinionistă”, suferind o hemoragie cerebrală „neașteptată și catastrofală”. Moartea ei a fost înregistrată ca fiind cauzată de trombocitopenia trombotică indusă de vaccin. 

Un articol publicat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice din SUA spune că această afecțiune este „definită ca un sindrom clinic” care presupune „dezvoltarea trombozei în locuri neobișnuite”, cum este cazul trombozei de sinus venos cerebral sau al trombozei venoase în teritoriul splanhnic. Tromboza apare atunci când cheagurile de sânge blochează venele sau arterele.

Soțul lui Kim, Damian, a declarat pentru agențiile de presă că soția sa, mamă a doi copii, spunea că „simte că îi explodează capul”, iar tatăl ei, Wayne Merrill, a reținut că ultimele ei cuvinte au fost că durerea de cap „o omoară”.

„Durerea lui Kim nu a fost abordată corect, iar familia ar fi trebuit să fie ascultată”, a spus Mundy.

Guvernul britanic raportează că, până acum, în Marea Britanie, au fost raportate 438 de cazuri de evenimente tromboembolice (coagulare a sângelui) și 79 de decese după administrarea vaccinului AstraZeneca.