O, ce veste minunată: Gabriel Liiceanu a pierdut procesul cu Victor Roncea și EVZ. Jurnalistul fusese dat în judecată de patronul Humanitas, care îi cerea 50.000 de euro „daune morale” pentru că a scris despre ”Afacerea Humanitas”

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Gabriel Liiceanu a mai primit o veste proastă: prin sentința Tribunalului București, a pierdut procesul cu ziarul „Evenimentul zilei” și jurnalistul Victor Roncea, anunță ziaristul Ion Spânu în Cotidianul, precizând că informația se găsește pe portalul instanței. Documentul consemnează: „Respinge acțiunea ca nefondată”.
Decizia instanței vine după ce Victor Roncea a fost dat în judecată de patronul Humanitas, Gabriel Liiceanu, membru fondator al GDS, pentru articolele din Evenimentul Zilei în care jurnalistul a publicat în premieră documente de la înființarea Grupului pentru Dialog Social. Documentele scoase la lumină de Roncea demonstrează aportul direct al lui Silviu Brucan, ca membru de conducere al Consiliului Frontului Salvării Naționale, și al lui Andrei Pleșu, ca ministru al Guvernului Iliescu – Roman, la fondarea și înzestrarea GDS cu bunuri valoroase ale statului român, între care somptuosul sediu din Calea Victoriei 120, unde Brucan l-a primit oficial pe Soros în ianuarie 1990 și în care membrii Grupului de esență internaționalistă stau gratuit de 29 de ani.
Primul episod al serialului din „Evenimentul zilei”, s-a intitulat „GDS, fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu” și a trecut în revistă principalele nume care s-au implicat în acest proiect al miliardarului american George Soros.
Al doilea episod avea titlul „GDS, fondat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, împreună cu un agent sovietic și unul maghiar” și reprezintă un adevărat Rechizitoriu la adresa celor care au pus umărul la dezvoltarea GDS, mulți dintre ei fiind dovediți ulterior de documentele CNSAS ca fiind agenți sau turnători ai Securității.
Victor Roncea l-a consultat și pe cunoscutul exponent al societății civile anticomuniste Valerian Stan, unul dintre experții anticorupție din România care au documentat „Afacerea Humanitas”.
În locul unui „Drept la replică” sau al combaterii în presă (în „22”, în „Dilema veche” sau pe „contributors.ro”, de pildă) a afirmațiilor lui Victor Roncea, Gabriel Liiceanu a preferat să-l acționeze în judecată pe autor, cerînd daune de 50.000 euro din partea acestuia și alte 50.000 euro din partea ziarului „Evenimentul zilei”, mizînd pe notorietatea sa, cea care, chipurile, i-ar fi făcut pe judecători să tremure de emoție! N-a fost însă deloc așa, căci judecătorii au primit din partea lui Victor Roncea o „Întîmpinare” de vreo 40 de pagini, care a lămurit și mai bine faptul că aspectele din articolele din „Evenimentul zilei” erau reale, bazate pe documente și pe declarațiile publice ale unor reprezentanți ai instituțiilor statului, notează Ion Spânu în ”Cotidianul”.
Într-un text postat pe Facebook, ziaristul Victor Roncea a comentat decizia instanței, spunând că este „acel moment când începi să-ți recâștigi încrederea în justiție” și a mulțumit Casei de avocatură Tuca Zbarcea & Asociații pentru apărare, Evenimentului Zilei și tuturor celor care i-au susținut demersul de devoalare a Rețelei GDS - SOROS.
„Am uitat să vă zic că Bunuțul mi-a adus și mie un cadou de Crăciun: am câștigat procesul cu unul dintre profitorii cu ifose ai tuturor regimurilor, de pe vremea lui Ceaușescu încoace: Gabriel Liiceanu. Temerarul jurnalist Ion Spanu mi-a luat-o înainte și i-a făcut și el un cadou de sărbători lui Liiceanu: un articol de colecție, în Cotidianul. Acel moment când începi să-ți recâștigi încrederea în Justiție... Mulțumesc celebrei case de avocatură Tuca Zbarcea & Asociatii pentru apărare, evz.ro și tuturor celor care mi-au susținut demersul de devoalare a Rețelei GDS - SOROS din România. Concluzia lui Ion Spanu: "Că Gabriel Liiceanu se dovedește a fi un procesoman obsedat de suma de 50.000 euro pare, mai degrabă, o chestiune de cancan filosofic. Grav este că așa înțelege cineva, care se pretinde „filosof” doar pentru că a tradus unele lucrări de filosofie, ideile de libertate a presei și de libertate de exprimare. Grav și penibil!”, a scris Roncea.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Coșmarul de 15 minute – Te culci Om și te trezești, Doamne ferește, Gândac!

Mărturisirea lui Zelenski care pune Războiul din Ucraina sub Semnul Întrebării

Exclusiv EVZ. Ion Cristoiu o deconspiră pe influențărița cîțistă Ana Morodan, reținută pentru droguri și alcool la volan: ”Se confirma mașinăria infernală pusă la cale de servicii”

Când or să cadă avioanele din cauza vaccinării piloților cine o să plătească? Comandantul aeronavei aterizate de urgență pe Otopeni și-a pierdut cunoștința în timpul zborului. Dacă secundul era la toaletă azi aveam 184 de morți plus personalul TAROM

Ucraina zdrobește România: Intră cu Bîstroe în rețeaua transeuropeană de transport pentru Dunăre - Marea Neagră

Elena Radu: Vor să înstrăineze peste 240 de regii și peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat, între care Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța. PETIȚIE CONTRA JEFUIRII ROMÂNIEI
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

1 aprilie 1941, una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. MĂRTURII de la fața locului și VIDEO cu supraviețuitorul Petru Huțanu
Secțiuni: Justiție Armată Servicii
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)