ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără cercetătoare de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași a încetat din viață. Decesul Lilianei Mihaela Ivan (foto dreapta) a fost anunțat pe Facebook de către cunoscuții ei, informează Ziarul de Iași. Cu puțin timp în urmă murise și fratele ei...

 

„Grele momente. Teribil. O veste care ne-a facut stana de piatra. Mihaela ne-a fost absolventa, colega, cercetatoare. Astazi, Liliana Mihaela Ivan ne-a parasit. Iar vestea ne-a tulburat, pe noi toti, de la Facultatea de Fizica si pe toti cei din tara si din strainatate care au cunoscut-o, cu care au lucrat si cu care a realizat atitea lucrari in domeniul Fizicii Plasmei, Spectroscopiei, etc. Mihaela a obtinut doctoratul in Fizica, a fost asistent de cercetare in multiple proiecte de cercetare si a ajutat mult colegii prin activitatea sa, prin contributiile sale.

Avea un suflet extraordinar, o fire muncitoare, deosebita si apropiata cu toti din jur. Se deplasa mai greu, avea suport mereu din partea familiei, a fratelui, a mamei care insoteau zilnic la Universitate. Ii stiu atit de bine, pe toti. O familie, greu, atita de greu incercata, cumplit. Nu cu mult timp in urma se stingea fratele Mihaelei. Astazi, s-a stins si ea, intilnindu-si, acolo, undeva, fratele.

Familia trece prin clipe grele. Imi este greu si mie sa sun mobilizarea. Cine ma cunoaste, cine o cunoaste pe Mihaela, cine-i cunoaste familia, este momentul sa ajutati. Deocamdata suntem inca paralizati de veste. De maine trebuie sa ne mobilizam, sa fim puternici, sa fim echilibrati, sa fim apropiati sa fim ca sa ajutam. Condoleante familiei Condoleante prietenilor si colegilor”, a scris profesorul Silviu Gurlui pe Facebook.

„Înmormântarea va avea loc Vineri, 23 septembrie 2022, ora 10:00, la biserica Socola Mică Bucium. Este depusă la capela Bisericii menționate, mulțumiri tuturor condoleanțelor. Regrete eterne pentru mătușa Mihaela, o profesoară și mătușă excelentă și mulțumiri tuturor contribuțiilor Mihaelei în societate.”, a informat Ștefan Ivan, rudă cu Liliana Mihaela Ivan.