ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nevoia de angajați calificați și necalificați este tot mai mare pe piața muncii din România și de aceea compania Citadela SRBC Group își propune să aducă forță de muncă provenită din Tanzania. Compania de recrutare își propune să plaseze pe piața locală, anual, peste 12.500 de angajați străini, relatează RomâniaTV.

„Alegerea Tanzaniei ca principală țară de unde vom importa forța de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piață unde masa de potențiali angajați din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeași religie ca și românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacțiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group, potrivit zf.ro.

Compania de recrutare își propune ca circa 30% dintre angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară (producători de mobiler, textile etc). Totodată, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcții, de 20%, cât și cea a angajaților din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasați în special în industria agricolă sau cea de creștere a animalelor.