ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O profesoară de balet din Timișoara, în vârstă de 47 de ani, a fost diagnosticată cu cancer pancreatic, după ce a acuzat dureri de stomac în iulie anul trecut. Coregrafa obișnuia să călătorească în alte țări în timpul pandemiei, atunci când vaccinul anticovid a fost obligatoriu. În iulie 2022 posta pe Facebook poze din vacanța din Turcia(foto mai jos).
 
„Centrul de suport oncologic Nu Ești Singur aduce de această dată în atenția comunității povestea oncologică a unei balerine, a d-nei profesor coregraf Brîndușa Paula Vitan.

Cine e Brîndușa?

Brîndușa e ” mama adoptivă ” a sute de copii și multe generații de balerini care au trecut prin mâna ei, în dorința lor de a descoperi tainele baletului. Brîndușa e o femeie de 47 ani, blândă, bună, sensibilă, o balerină și coregrafă desăvârșită, iubită de o țară întreagă. Ea uita de noțiunea timpului când era vorba sa faca ce iubeste cel mai mult: de a fi în sala de balet cu copiii și de a se bucura alături de fiecare copilaș, pentru fiecare piruetă reușită. 

Brîndușa acum are nevoie de ajutorul nostru. Acum, ea dansează în propriul ei balet, pentru viata ei. Are nevoie de noi ca să-i ghidăm pașii în acest dans parșiv al bolii. Pentru ca să poată valsa în continuare în valsul vieții, e nevoie să-i fim de data aceasta toți alături. 

În luna Iulie în urma unor dureri puternice de stomac a început diverse investigații medicale. Rezultatul final a fost unul brutal: cancer de pancreas ( adenocarcinom ductal pancreatic). In luna noiembrie a fost operată la Timișoara, operație care se dorea să fie începutul vindecării, dar intervenția a fost un eșec. Au fost descoperite metastaze masive la ficat diseminate bilobar, ceea ce a împiedicat extirparea tumorii. În prezent a început chimioterapia.

Ca să poată fi cu un pas înaintea bolii, este nevoie de ajutorul fiecaruia dintre noi. Următoarele investigatii vor avea loc atat in tara cat si în strainatate, iar pentru asta are nevoie in prezent de peste 10000 euro. 

O sumă mare pentru o persoană, o sumă mică pentru o comunitate. 

Brîndușa reprezintă o comunitate și comunitatea are nevoie de ea!

Timpul în cancerul pancreatic se transformă din prieten în dușman. Fiecare zi contează pentru a putea stopa avansarea bolii.

Haideți să fim alături de Brîndușa, să o însoțim în baletul ei pentru viață! 

Să îi arătăm că în încercarea vieții nu e singură! 

Fii și tu alături de ea! Doneaza pentru Brindusa Paula Vitan !

Centrul de suport oncologic Nu Ești Singur are ca scop principal acordarea de suport pacienților oncologici în lupta acestora împotriva cancerului.

Donatiile se efectueaza in contul asociatiei, care la sfarsitul campaniei va afisa public suma stransa.

Denumire entitate: 

Cod de înregistrare fiscală: 45115809

Banca Transilvania
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
 
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane dansând, persoane în picioare și interior