ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin Covid, fie că au optat pentru serul Pfizer sau pentru cel produs de ModeRNA, ar putea s-o țină dintr-un vaccin în altul, din șase în șase luni, iar asta din cauza mutațiilor suferite de coronavirus, prevăd producătorii americani de vaccinuri, citați de Național.ro

Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea, probabil, nevoie de o a treia doză în termen de un an, iar apoi de cel uțin câte o injecție pe an, a opinat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. 

„O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între șase și doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate”, a explicat Albert Bourla, potrivit Agerpres, care citează AFP. „Și, pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol-cheie”, a adăugat el.

Și ModeRNA vrea să introducă a treia doză a serului anti-COVID. Directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă începând din toamna anului 2021. 

„Vreau să mă asigur că din toamnă vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană și-a primit ambele doze de vaccin. A treia doză ar cotinua misiunea primelor două în cazul apariției unor noi variante ale virusului, printre care tulpina africană.

Oficial, Pfizer afirmă că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la 6 luni după injectarea celei de-a doua doze. Și serul ModeRNA, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, ar avea o eficiență de până la 6 luni.