ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputata germană Sahra Wagenknecht nu a exclus ca Ucraina să fie nevoită să facă unele concesii teritoriale, scrie TASS, citat de Știripesurse.

Întrebată la ce ar trebui să renunțe Ucraina de dragul păcii, parlamentarul a răspuns: "Din perspectiva de a deveni parte a NATO, la baze militare, la locuri de desfășurare a rachetelor, la o parte din teritoriul său".

"Nu știu dacă va fi posibilă încheierea conflictului acum fără unele concesii teritoriale" - a adăugat Wagenknecht.
 
"Ideea despre care ni s-a vorbit permanent - că trebuie să furnizăm arme pentru ca poziția de negociere a Ucrainei să se îmbunătățească - nu s-a confirmat deloc; dimpotrivă, s-a întâmplat exact contrariul, poziția de negociere a Kievului de astăzi este mai proastă decât acum doi ani" - a subliniat deputatul.

În același timp, a spus ea, ambele părți mai întâi "trebuie să discute între ele".
 
Wagenknecht a amintit că, încă înainte de conflict, partea rusă a semnalat că nu acceptă ca Ucraina "să devină parte a sferei de influență americane" sau să adere la NATO.

Wagenknecht a criticat, în mod repetat, sancțiunile economice împotriva Rusiei, precum și politica migraționistă a Guvernului german și s-a opus livrărilor de arme Ucrainei.
 
În octombrie 2022, profesorul Andrei Marga sublinia că singura soluție pentru încheierea conflictului dintre Rusia și Ucraina este cedarea de teritorii, motiv pentru care a fost pus pe Lista Neagră a Ucrainei. Site-ul Mirotvorets din Kiev l-a acuzat pe fostul ministru de Externe de „crime împotriva securității naționale” și l-a etichetat ”criminal”.