ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic din Florida spune că nu va mai trata personal pacienții dacă aceștia nu sunt vaccinați împotriva Covid-19. Dr. Linda Marraccini a declarat că decizia a fost luată cu scopul de a-și proteja pacienții imunocompromiși, cum ar fi cei care fac chimioterapie și care prezintă un risc mai mare de infectare, informează Daily Mail.

Politica intră în vigoare la 15 septembrie, iar pacienții care refuză să se vaccineze, spune ea, au opțiunea de a urma un tratament de telemedicină la distanță sau de a-și găsi un alt medic primar. 

„Înțeleg că oamenii sunt liberi să aleagă, dar pentru mine este o problemă atunci când afectează alți oameni', a declarat pentru NBC 6 Marraccini, al cărui cabinet de medicină de familie se află în South Miami. 

„Când vine vorba de siguranța celorlalți, când vine vorba de faptul că este o problemă de sănătate globală și o problemă de sănătate a comunității, în acest moment, eu chiar spun că aici se trage linia de demarcație”, a declarat ea pentru postul de televiziune. 

Marraccini insistă că această politică, pe care a anunțat-o pacienților săi și printr-o scrisoare pe care a trimis-o luna trecută, nu reprezintă o încălcare a jurământului lui Hipocrate, care este un cod etic asumat de medici care promit să nu facă rău pacienților. 
 


„Jurământul lui Hipocrate are o bază foarte științifică. Eu urmez știința. O aplic în beneficiul bolnavilor”, a declarat ea pentru Newsweek.

„Au fost milioane de decese la nivel global, așa că nu este ceva ce poate fi ignorat. Oamenii au ajuns la punctul în care toată lumea cunoaște pe cineva care a murit din cauza COVID”, a declarat Marraccini pentru NBC. 

„Aceasta este o problemă cu care într-adevăr toată lumea trebuie să ajute și care afectează sănătatea noastră colectivă comună”. 

Cu toate acestea, politica ei ar putea intra în conflict cu interdicția guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, privind pașapoartele cu vaccinuri, care intră în vigoare la 16 septembrie.

Afacerile care cer dovada vaccinării pot fi amendate cu până la 5.000 de dolari, dar în cazul lui Marraccini legea ar putea fi greu de aplicat.

„Nu cred că poți trata o clinică medicală la fel ca pe o afacere”, a declarat avocatul Juan Carlos Planas pentru NBC. 

În mod critic, a spus el, argumentul medical al lui Marraccini ar putea să o protejeze de ramificațiile legale. 

„Ea expune într-un mod medical cum anume vrea să își protejeze personalul și afirmă în mod specific că niciun profesionist medical nu a găsit multe persoane care nu pot fi vaccinate din motive medicale”, a spus Planas.