ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O entitate guvernamentală chineză care avea un parteneriat cu Fundația Bill și Melinda Gates a condus o delegație de experți în sănătate publică la Institutul de Virusologie din Wuhan în decembrie 2018, după ce laboratorul începuse deja cercetările privind coronavirusul de la lilieci, finanțate de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) al doctorului Anthony Fauci.
 
Potrivit National File, această descoperire a fost făcută de cetățeanul care și-a luat rol de jurnalist Amazing Polly (@99freemind). Președintele Donald Trump și secretarul de stat Mike Pompeo au susținut versiunea conform căreia coronavirusul provine din laboratorul Wuhan.
 
Centrul pentru Sănătate Publică Globală (CGPH) al guvernului chinez a ghidat zece experți din Africa în laboratorul din Wuhan și în alte instituții chineze, ajungând la un consens privind „formarea personalului în biosecuritate”. Informațiile despre această călătorie, oferite de site-ul Institutului de Virusologie din Wuhan, pot fi citite AICI.
 
Potrivit site-ului, „CGPH a gestionat și implementat misiuni de ajutor extern atribuite de Comisia Națională pentru Sănătate și Planificare Familială și de Ministerul Comerțului, precum și proiecte de cooperare internațională finanțate de Departamentul pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit și de Fundația Bill & Melinda Gates”.