ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie la o fabrică de medicamente din orașul Taoyuan s-a soldat cu doi răniți și un incendiu de proporții în după-amiaza zilei de duminică, 20 decembrie 2020, informează the Taiwan English News.

Explozia a fost atât de puternică încât a putut fi auzită până și de locuitorii orașului New Taipei din districtul Tamsui. Imediat după deflagrație, un nor negru și gros de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra fabricii SCI Pharmtech. 

Pompierii care s-au luptat cu flăcările au găsit doi oameni răniți. Un lucrător imigrant în vârstă de 30 de ani a suferit arsuri de gradul III pe 80%-90% din suprafața corpului și se află în stare critică. 

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a suferit arsuri la o mână. Cei doi au fost trimiși pentru tratament la Spitalul Memorial Chang Gung.

Deși fabrica este amplasată în apropierea Aeroportului Internațional Taipei Taoyuan, activitatea aerogării nu a fost perturbată, potrivit relatărilor din United Daily News și ET Today.

Departamentul de Pompieri al orașului Taoyuan a trimis 76 de angajați cu 28 de auto-speciale și două ambulanțe la fabrica în flăcări.

Cauza exploziei face obiectul unei anchete, fiind deocamdată neelucidată.

Liberty Times a informat că fabrica produce substanța activă hidroxiclorochina, fiind al doilea cel mai mare furnizor de această materie primă din lume.

După cum ActiveNews a relatat anterior, hidroxiclorochina a fost folosită cu succes ca tratament împotriva noului coronavirus în lipsa unui vaccin, însă s-a încercat marginalizarea acesteia din cauza prețului scăzut și a rezultatelor îmbucurătoare, care ar fi spart monopolul industriei Big Pharma pe profiturile realizate în plină criză mondială în domeniul sănătății.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews