ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Organizației pentru apărarea sănătății copiilor - „Children’s Health Defense”, Robert F. Kennedy, Jr., face parte din echipa de avocați care reprezintă în instanță familia lui Frank Aaron Walker, mort la vârsta de doar 49 de ani în urma unui cancer pus pe seama radiațiilor de la telefoanele mobile, informează The Defender.

Familia unui pastor din Louisiana, care a murit de glioblastom, o tumoră cerebrală agresivă, acționează în instanță Motorola, AT&T și alte companii de telecomunicații. În proces, intentat pe 8 aprilie, se acuză că tumora a fost cauzată de expunerea la radiațiile telefoanelor mobile și că industria telecomunicațiilor a perpetuat timp de decenii practici frauduloase, ascunzând, astfel, riscurile pentru sănătate ale radiațiilor telefoanelor mobile.

Cazul a fost adus în instanță de văduva și de cei doi fii ai lui Frank Aaron Walker, un pastor, profesor și muzician din Louisiana. Dl. Walker, care a folosit telefoane mobile vreme de 25 de ani, a fost diagnosticat cu glioblastom în ianuarie 2019. Walker a murit în 31 decembrie 2020, la 49 de ani, după o luptă de doi ani cu cancerul. 

Procesul „April Marie Walker, et al., vs. Motorola Mobility, LLC, et al.” a fost intentat la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Vestic al statului Louisiana. Familia este reprezentată de Lundy, Lundy, Soileau & South, LLP, una dintre cele mai de succes firme de avocatură în domeniul vătămării personale din țară, și de Robert F. Kennedy Jr., președintele și consilierul juridic principal al Children’s Health Defense (CHD).

Printre pârâții din proces se numără: Motorola Mobility, LLC; Motorola Solutions, Inc., Motorola, Inc.; AT&T Mobility LLC; ZTE Corp.; Cricket Communications LLC; HMD Global Oy; the Cellular Telecommunications and Internet Association și the Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA).

Reclamanții susțin că industria telecomunicațiilor „a minimizat, a diminuat (din importanță) și/sau nu a specificat pericolele și riscurile pentru sănătate asociate telefoanelor mobile”. De asemenea, aceștia acuză inculpații de fraudă, practici comerciale neloiale, defecte de proiectare, avertizare inadecvată și reprezentare greșită, printre alte cauze ale acțiunii de stat și federale.