ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia unei femei care a murit la aproximativ patru zile după ce a primit doza de rapel a vaccinului Covid-19, a primit 225.000 de dolari singaporezi (169.000 de dolari americani) în cadrul Programului de asistență financiară în caz de leziuni provocate de vaccinuri din Singapore, a anunțat Ministerul Sănătății, scrie South China Morning Post.

Ontal Charlene Vargas, din Filipine, a murit pe 13 decembrie 2021. Cauza morții sale a fost miocardita, a declarat vineri un tribunal de medicină legală.

Legistul de stat Adam Nakhoda a constatat că, în balanța probabilităților, era probabil să fie legată de vaccinarea Covid-19.

Ministerul Sănătății a confirmat că acesta a fost cel de-al doilea deces legat de vaccinarea Covid-19 în Singapore.
 
Primul a fost un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 28 de ani, care a murit de miocardită la 9 iulie 2021, la aproximativ trei săptămâni după ce a primit un vaccin Covid-19.

Programul de asistență financiară pentru leziuni provocate de vaccinuri oferă asistență financiară persoanelor care au suferit efecte adverse grave care sunt evaluate ca fiind legate de vaccinurile administrate în Singapore.

Ministerul Sănătății a declarat duminică că familia lui Vargas a depus o cerere în cadrul programului în ianuarie 2023, iar aceasta a fost analizată de un grup clinic independent.

"Grupul de experți a evaluat că decesul ei a fost probabil legat de vaccinarea Covid-19 și un ajutor financiar unic de 225.000 de dolari S.U.A. a fost acordat familiei sale din Filipine", a declarat ministerul.

Vargas, în vârstă de 43 de ani, a primit vaccinul de rapel de la Pfizer-BioNTech pe 9 decembrie 2021. În timpul celor 42 de minute de observație la clinică, ea nu a prezentat niciun efect advers.

Ea s-a simțit rău în dimineața următoare și a luat un taxi până la Singapore General Hospital. Femeia a declarat la spital că nu avea antecedente familiale de boli de inimă sau probleme cardiace congenitale.