ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă cu nouă copii cheltuiește mai mult de 1.300 de lire sterline pe lună pentru a-și hrăni familia - dar factura la mâncare va fi și mai mare în ianuarie, deoarece acum așteaptă al zecelea copil, relatează The Mirror. Aceasta nu este însă o opreliște pentru nici un părinte care își iubește copiii.

Amanda Sellers, în vârstă de 29 de ani, și-a dorit dintotdeauna o familie numeroasă și a reușit să îl convingă pe soțul ei, Chris, în vârstă de 33 de ani, să aibă cât mai mulți copii după ce au început să se întâlnească în ianuarie 2013.

Cei doi s-au logodit în luna mai a aceluiași an și au început să încerce să aibă primul lor copil doar două luni mai târziu, chiar dacă Chris era reticent, deoarece avea deja doi copii dintr-o relație anterioară, Logan, în vârstă de 12 ani, și Ryan, în vârstă de 11 ani. Dar curând a venit Liam, acum în vârstă de opt ani, iar apoi au apărut Mya și Mia, ambele de șapte ani, Brycen și Asher, ambii de cinci ani, Eli, de trei ani, și Emma, de doi ani.

Amanda a născut gemenii Mya și Mia în mai 2015, apoi un alt set de gemeni, Asher și Brycen, în ianuarie 2017. Ulterior, a venit Eli, în noiembrie 2018, și  Emma, în iulie 2020, iar acum așteaptă al zecelea copil - care se va naște în ianuarie 2023.

Familia își educă copiii acasă și au o dubă de transport în comun cu 15 locuri pentru a-i  putea transporta pe toți.

Amanda plănuiește mesele pentru o lună și investește mult în  alimente care costă aproximativ 1.000 de lire sterline, dar cheltuiește încă 350 de lire sterline pe lună pentru a completa proviziile proaspete în fiecare săptămână.

Amanda, o mamă casnică, din Roanoke, Virginia, SUA, a declarat: „Întotdeauna mi-am dorit o familie numeroasă și cât mai mulți copii posibil. Când l-am avut pe Liam, a fost greu să am trei copii, dar după aceea am simțit la fel. În ochii mei, să ai cei trei copii mici este mult mai greu decât să ai 10 copii. Cu toții se înțeleg bine și sunt foarte sociabili. Încerc să îi învăț pe toți să fie independenți, astfel încât să ajute la treburile casnice și să fie capabili să își pregătească singuri micul dejun și prânzul."

Chris s-a arătat la fel de muțumit de viața de acum : „La început am fost reticent la ideea de a avea o familie mare, dar acum nu aș schimba asta pentru nimic în lume. Dacă mi-ați fi spus atunci că voi avea nouă copii și unul pe drum, v-aș fi spus că sunteți nebun. Încercăm să construim o legătură sănătoasă cu copiii. Nu cred că am putea avea vreodată prea mulți copii pentru care nu am avea timp sau dragoste."

Chris și Amanda locuiau într-o casă cu trei dormitoare când au întâmpinat primul lor copil împreună, Liam, în februarie 2014. Cei doi îi aveau și pe copiii lui Chris, Ryan și Logan, și s-au adaptat la viața de familie de cinci persoane.

„Aceasta a fost cea mai mare ajustare. M-am gândit: „Dacă pot să mă descurc cu trei copii mici, pot să fac orice", a spus tânăra mămică.

Pentru a ține pasul cu puii lor numeroși, Amanda le planifică toate mesele pentru o lună și face un coș de cumpărături gigantic în fiecare lună.

„Planific aproximativ 15 cine și apoi le dublez. Nu planific exact zilele în care luăm mesele, dar mă asigur că avem suficient. Avem un congelator mare în subsol și un frigider-congelator în bucătărie. Mi-ar plăcea încă un congelator dacă am avea loc."

Chris lucrează de acasă, iar toți copiii sunt educați acasă.

„Cu toții își văd de treabă. Și apoi, o dată pe zi, verific ce au făcut, cu fiecare dintre ei." a spus Amanda.

Pentru a menține costurile la un nivel scăzut, au un buget redus de aproximativ 45 de lire sterline pentru fiecare copil pentru Crăciun și zile de naștere și, în schimb, își petrec timpul sărbătorind împreună cu ceilalți.

Cuplul abia așteaptă să își întâmpine noul venit - care va sosi în ianuarie 2023.

„Sunt foarte fericită de mărimea familiei noastre. 10 este un număr grozav. Credem că acesta ar putea fi ultimul nostru copil, dar ne păstrăm mintea deschisă pentru mai mulți."