ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie în vârstă de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus, dând peste cap predicțiile că persoanele în vârstă de peste 65 de ani nu supraviețuiesc infecției cu Covid-19.
 
Italica Grondona și-a revenit complet, după ce a petrecut 20 de zile internată într-un spital din Genova, relatează CNN, citată de Mediafax.

„Italica reprezintă o speranță pentru toți vârstnicii care se confruntă cu această pandemie”, a afirmat medicul Vera Sicbaldi, care a tratat-o pe femeia de 102 ani în spitalul San Martino din Genova.

Vârsta medie a celor care au fost testați pozitiv cu Covid-19 și au murit ulterior în Italia este de 78 de ani, potrivit Institutului Național de Sănătate din Peninsulă.

„Grondona a fost internată în spital la începutul lunii martie cu insuficiență cardiacă ușoară. Prezenta și simptome ușoare de coronavirus, deci am testat-o și rezultatul a fost pozitiv, dar noi am făcut foarte puțin, practic și-a revenit de la sine”, a declarat medicul Vera Sicbaldi, pentru CNN.

Cazul i-a impresionat pe medici, care au hotărât să îl studieze mai în amănunt.

„Am prelevat probe pentru teste serologice, este primul pacient pe care l-am întâlnit care e posibil să fi trecut prin gripa spaniolă, de vreme ce s-a născut în 1917”, a explicat dr. Sicbaldi, referindu-se la pandemia de gripă din 1918-1919, care a făcut peste 50 de milioane de victime în întreaga lume, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Grondona a fost externată din spital joi, 26 martie, și locuiește în prezent la azilul de bătrâni, unde este vizitată de un nepot.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews