ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie sănătoasă în vârstă de 35 de ani, care a suferit o criză la două zile după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19 de la Moderna, a fost diagnosticată cu encefalită limbică, o formă rară de inflamație a creierului, despre care autorii unui raport de caz au afirmat că a fost cauzată de vaccin, relatează The Defender.

"Credem că acest episod de encefalită limbică, care a apărut rapid după vaccinarea COVID-19, este un efect secundar neobișnuit al vaccinului [Moderna]".

Encefalita limbică este o afecțiune acută de inflamație neinfecțioasă a creierului care afectează sistemul limbic.

Sistemul limbic este un grup de structuri implicate în procesarea emoțiilor și a memoriei. 

Simptomele encefalitei limbice includ amnezia (pierderea memoriei), modificări comportamentale, simptome psihiatrice, convulsii și un nivel de conștiință perturbat.

Potrivit raportului de caz, când femeia a ajuns la spital, aceasta avea febră, urmată de convulsii care au durat aproximativ cinci minute și o fază post-convulsivă de confuzie care a durat aproximativ 30 de minute.

În timpul șederii sale în departamentul de urgență, a mai avut două crize generalizate, care au fost controlate cu medicamente, fiecare dintre ele durând mai puțin de două minute după intervenție.

În timp ce pacienta era încă în spital, ea a dezvoltat un comportament anormal: agitație, râs și plâns anormal. Aceste simptome sunt binecunoscute ca fiind asociate cu encefalita limbică. Simptomele s-au ameliorat ulterior cu ajutorul terapiei.
 

"Credem că acest episod de encefalită limbică, care a apărut rapid după vaccinarea cu COVID-19, este un efect secundar neobișnuit al vaccinului. Teoria noastră se bazează în principal pe momentul în care au apărut simptomele, care au început la câteva zile după imunizare și în absența unei alte cauze identificabile."