ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Godson, alături de familia ei, trebuiau să ajungă în Australia pentru interes de serviciu.Femeia a declarat că DSP Arad nu a luat în considerare alte teste PCR făcute la laboratoare acreditate, care erau negative, ci au fost forțați să intre în carantină din cauza unui test care s-a dovedit a fi fals, soțul femeii pierzându-și chiar locul de muncă din Australia. Familia a decis să dea în judecată insituția și să ceară banii plătiți în plus pentru biletele de avion, anunță national.ro.

”Am avut bilete de avion pentru Australia în data de 11 aprilie și pe 10 aprilie ne-am făcut, eu și soțul, testele PCR pentru Covid. Am făcut testele la Tehnomed și șocul cel mare a fost când rezultatul a fost pozitiv pentru soțul meu. Am refuzat să credem așa ceva și ne-am dus la farmacie și am cumpărat două teste rapide antigenice, care au ieșit, ambele, negative. Trebuia să ne asigurăm că ne protejăm copiii, care au vârste sub doi ani. Apoi soțul meu și-a mai făcut alte două teste PCR, la două laboratoare acreditate. Ambele au avut rezultat negativ. DSP-ul nu ne-a contactat deloc până pe 13, deși tot cei de acolo au spus că ar fi trebuit să ne contacteze sâmbătă, pe 10 aprilie. Iar pe 13, cei de la DSP ne-au spus că suntem toți din familie în carantină. Când am avut rezultatele celorlalte două teste PCR, am sunat la DSP Arad și le-am comunicat acest lucru, dar ni s-a spus că nu se iau în considerare aceste teste, ci doar testul inițial, și că nu există fals pozitiv, doar fals negativ”, a declarat femeia.

 ”A fost foarte greu să achiziționăm biletele de avion inițiale, le-am luat cu câteva luni în urmă, cu 3.700 de dolari. Iar acum, din cauza acelui test, am fost obligați să cumpărăm alte bilete și am plătit în plus 11.000 de dolari. Tocmai de aceea am acționat în instanță DSP Arad, care trebuie să ne plătească acești bani, pentru că este vina acestei instituții. Oricum, vom face și teste de anticorpi, peste trei săptămâni, ca să depunem dovezile la dosar, pentru că este clar că nimeni din familie nu a avut Covid”, a mai continuat Simina Godson.