ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danielle Stephanie Warriner a murit în urma unei altercații cu agenții de securitate de la Spitalul General din Toronto, în mai 2020, după ce a refuzat să poarte în mod corespunzător o mască. Însă un judecător din Ontario a anulat procesul care urma să înceapă în luna mai a acestui an, exonerându-i pe gardieni de orice vină, informează Western Standard.

"Prima mea reacție a fost de șoc, de groază. Nu a existat nicio responsabilitate și există o gaură imensă în inima mea", a declarat Denise, sora lui Warriner, pentru CBC News.

"Era o femeie foarte mică, care în mod clar nu se simțea bine, stătea jos, se confrunta cu o suferință respiratorie, Nu a existat niciun motiv legal pentru ca ei să fi pus vreodată mâna pe ea. Acest lucru ar fi trebuit să fie supus unui proces".

La 10 mai 2020, Warriner, care suferea de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), a ajuns la spital cu tuse și cu dificultăți de respirație. Warriner a fost tratată prezumtiv ca fiind COVID-pozitivă, deși ulterior a fost testată negativ pentru virus. 

Imaginile cu incidentul care a dus la moartea lui Warriner au fost publicate recent, după ce a fost ridicată interdicția de publicare a cazului.
 
Înregistrarea video o arată pe Warriner stând în holul spitalului, purtând un halat medical albastru și o mască în jurul bărbiei. Lui Warriner i s-a spus în repetate rânduri să își pună masca înainte ca agenții de securitate să se apropie de ea.

Altercația nu a fost surprinsă de camera de supraveghere, deoarece aceasta se îndepărtează în timp ce agenții de securitate se apropie de Warriner. La o audiere preliminară, paznicul care a întors camera a declarat că a făcut acest lucru pentru că "a intrat în panică" și "a devenit foarte neliniștit". Paznicului i s-a permis să își păstreze locul de muncă.

Paznicul a împins-o pe femeie împotriva unui perete și apoi a imobilizat-o la pământ. În urma incidentului, femeia a fost încătușată și târâtă de gardieni pe un scaun cu rotile. VIDEO TERIBIL: