ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din județul Cluj, în vârstă de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2 la două luni după rapel, informează Antena3. Defunctei îi fusese administrat rapelul vaccinului Covid în februarie, după care a fost testată pentru anticorpi și avea un număr considerabil, 6700.

Infectări cu COVID-19 după rapel au fost înregistrate la mai multe spitale din județul Cluj. O femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu o formă moderată de COVID-19, la peste o lună după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Covid. Sunt și alte cazuri de infectare după rapel la spitalele din Cluj. Dacă unele persoane s-au infectat între cele două doze, cu atât mai ciudat este cazul de la Turda, unde persoana își făcuse rapelul și a fost testată pozitiv la COVID după o perioadă considerabilă de timp de la vaccinarea completă.

Se știe că vaccinurile Covid nu oferă protecție 100%, se pot infecta chiar și vaccinații, însă, teoretic, vor face o formă atenuată a bolii. Cel puțin în cazul serului Pfizer, specialiștii spun că oferă protecție doar împotriva formelor severe de Covid-19. Totuși, clujeanca a făcut o formă suficient de „ușoară” pentru a o trimite pe lumea cealaltă.

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, a declarat Victor Andrașoni, directorul medical al Spitalului Municipal Turda. 

Și managerul unității medicale, dr. Ovidiu Stănilă, a afirmat: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”.

Opinie separată face unul dintre doctorii care au tratat-o pe pacientă în secția de Terapie Intensivă. Dr. Sergiu Habago consideră că pacienta nu suferea de Covid, ci de o pneumonie clasică, cu suprainfecție bacteriană, care a păcălit testul PCR să o dea pozitivă, deși femeia a mai făcut alte 4 teste antigen, toate negative. Asta arată și cât de inexacte sunt testele PCR în depistarea coronavirusului, adăugăm noi. 

„Avea anumite elemente care NU corespundeau unei infecții COVID clasice”, susține dr. Sergiu Habago.

„E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu COVID activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv.

După cum bine știm din literatura de specialitate, un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit. Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție COVID minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”.

Dr. Habago e întărit în această convingere de faptul că, după testul PCR pozitiv, pacientei i-au fost făcute cel puțin alte patru test antigenice, toate cu rezultat negativ.

„Am repetat testele de antigen, au ieșit toate negative, doar PCR-ul pozitiv. Trebuie să privim lucrurile rațional. Multe nu se leagă. Antigenul negativ de fiecare dată, de patru ori cel puțin, pacienta avea insuficiență cardiacă, detresă respiratorie, un plâmân umed, o detresă cu complianță pulmonară alterată, ca o pneumonie clasică cu suprainfecție bacteriană.

„Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR pozitiv”

Nu cred că am văzut Covidul aici. Vedeam insuficiența respiratorie și a ieșit COVID fiindcă a ieșit PCR-ul pozitiv. Fiind pozitiv, cu simptomatologie respiratorie, a fost încadrată la definiția de caz dată de Ministerul Sănătății. A avut evoluție proastă de la început. Avea diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie cronică pe decompensare a cordului. A venit cu insuficiență respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții COVID clasice.

A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit.

Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, a declarat dr. Sergiu Habago pentru g4media.ro.

Potrivit acestuia, au fost recoltate mai multe probe și au fost trimise la analiză de specialitate la Institutul „Matei Balș” din București și la Clinica Oncogen din Timișoara, pentru a se vedea exact de ce tulpină de virus - în caz că a avut Covid-19 - suferea defuncta.
 
Indiferent de rezultatul analizelor, știrea secundară este că un medic confirmă ceea ce ActiveNews tot spune de un an de zile, anume că testele PCR sunt inexacte și sistemul numără fraudulos la decese Covid numeroase persoane care au murit din alte cauze, dar aveau un test pozitiv.