ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie în vârstă de 20 de ani din Hamburg, Germania, a fost trimisă la închisoare după ce a făcut comentarii "pline de ură" la adresa unui migrant care a fost implicat în violul în grup al unui copil. Femeia este doar una dintre cele 140 de persoane investigate pentru că a făcut "comentarii dăunătoare" la adresa violatorilor, relatează The Publica.

Agresiunea îngrozitoare a avut loc în 2020 și a implicat mai multe grupuri de bărbați migranți care au atacat independent o fată de 14 ani în Stadtpark din Hamburg pe parcursul unei nopți. Parcul devenise un loc de întâlnire popular pentru tineri în timpul închiderilor COVID-19, iar fata fusese acolo să bea cu prietenii ei. Dar aceștia s-au împrăștiat după ce poliția a măturat parcul și a destrămat grupurile, aplicând în același timp măsuri de distanțare socială.

Confuză și singură, fata a fost lipsită de apărare în fața primei mulțimi de patru prădători.

Bărbații au atacat-o pe rând pe fată, violând-o în mod repetat pe o perioadă îndelungată de timp.
 
Au jefuit-o de portofel și de telefonul mobil înainte de a o părăsi. Traumatizată și dezorientată în urma primului atac și neavând nicio metodă de a cere ajutor, fata a fost agresată a doua oară de alți doi bărbați care au profitat de starea ei vulnerabilă.

În mod îngrijorător, agresorii ei începuseră să invite alți bărbați să o violeze prin intermediul grupurilor lor de chat, împărtășind cu bucurie vestea că era o adolescentă izolată în parcul întunecat, fără potențiali martori.

Copila a fost atacată a treia oară de un singur bărbat, iar apoi a patra oară de alți trei bărbați, care au târât-o într-un tufiș și au agresat-o sexual în grup.

În cele din urmă, copila a reușit să se desprindă și a fugit, deși era urmărită de violatorii ei. A dat peste persoane care i-au recunoscut starea traumatizată și au chemat imediat poliția.

Un total de 11 bărbați au fost acuzați inițial, însă doi au fost achitați rapid din cauza lipsei probelor ADN. Cu toate acestea, sperma a nouă dintre bărbați a fost recuperată din corpul fetei.

Cinci dintre bărbați dețineau pașapoarte germane, în timp ce restul nu erau cetățeni ai Germaniei. Dintre cei acuzați, niciunul nu era de origine germană. Violatorii au fost identificați ca fiind un polonez, un egiptean, un libian, un kuweitian, un iranian, un armean, un afgan, un sirian și un muntenegrean. Bărbații au avut o echipă de 20 de avocați ai apărării care le-au susținut nevinovăția.

Filmulețele cu primul și al treilea viol au fost înregistrate și împărtășite de agresori contactelor prin WhatsApp, însă au fost șterse înainte ca cazul să poată fi audiat în instanță. Martorii care au văzut imaginile înainte ca acestea să fie șterse au declarat că acestea descriu o agresiune sexuală clară, unul dintre ei observând că fata își ținea mâinile deasupra capului într-o poziție de protecție.

În timpul procesului, victima, care suferă acum de stres posttraumatic ca urmare a nopții de abuz, a fost chemată să vorbească despre ceea ce i s-a întâmplat. În timp ce ea își povestea oribila experiență, bărbații nu au arătat "niciun semn de remușcare" și se spune că cel puțin unul dintre ei aproape că a adormit în timpul procedurii.

Cu toate acestea, în ciuda probelor ADN și WhatsApp, opt dintre cei nouă bărbați condamnați au fost eliberați condiționat și nu au petrecut deloc timp în închisoare. Al nouălea a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare fără eliberare condiționată.

Cazul a provocat indignare în Germania, atât pentru brutalitatea violului în sine, cât și pentru sentințele blânde date violatorilor. Ca urmare, identitatea și numărul de telefon ale unuia dintre bărbați au fost difuzate pe Snapchat de către detectivi furioși.

Înfuriată de vestea cazului, o femeie de 20 de ani din Hamburg i-a trimis un mesaj prin WhatsApp cu numărul respectiv. Femeia anonimă l-a numit "porc violator dezonorant" și "avorton dezgustător". Ea a adăugat: "Nu vă este rușine când vă uitați în oglindă?"

Violatorul vizat a denunțat-o apoi pe femeie la poliție, iar aceasta a fost acuzată că i-a trimis mesaje insultătoare de „răspândire a urii”.

Femeia a fost găsită vinovată și condamnată la un weekend în închisoare pentru comentariile sale - ceea ce înseamnă că va petrece mai mult timp în închisoare decât 8 dintre cei 9 violatori. În instanță, femeia și-a cerut scuze pentru comentariile sale, spunând că a acționat dintr-un "reflex" după ce a auzit detaliile dezgustătoare ale cazului.

Dar, potrivit Hamburger Abendblatt, această femeie nu este singura persoană care ar putea fi condamnată pentru insultarea violatorilor.

Se pare că autoritățile din Hamburg investighează 140 de persoane pentru infracțiuni legate de proferarea de "insulte, amenințări sau alte prejudicii" la adresa prădătorilor din Stadtpark.
 
Practic, femeia revoltată a primit o pedeapsă de care violatorii au scăpat.