ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Heather Elkins, în vârstă de 45 de ani, nu a putut obține o scutire medicală de la angajatorul său pentru a nu fi obligată să facă vaccinul anticovid, în ciuda unei afecțiuni cardiace preexistente, relatează The Defender.

Atunci când angajatorul său din 2021 a impus ca toți angajații să primească vaccinul COVID-19, Heather Elkins, care avea o afecțiune cardiacă preexistentă, a solicitat o scutire medicală.

Dar Departamentul de Servicii Umane din Oregon i-a respins cererea - chiar dacă Elkins trecuse, în 2020, la statutul de angajat permanent care lucrează de acasă.

Elkins a declarat pentru The Defender:

"Toți angajații statului Oregon au fost obligați de guvernatorul Kate Brown să fie complet vaccinați de COVID-19 sau să îndeplinească o scutire calificată, indiferent dacă angajatul lucrează de acasă sau nu, iar dacă nu ne conformam, ne pierdeam locul de muncă!"

Elkins, în vârstă de 45 de ani, a fost reticentă în a se vaccina din mai multe motive, a spus ea:

"Nu sunt în niciun caz împotriva vaccinurilor. Acestea fiind spuse, nu m-am simțit confortabil cu vaccinul COVID-19 din mai multe motive. În primul rând, am simțit că nu se știa suficient despre el și despre efectele pe termen lung pe care le-ar putea avea.

"În al doilea rând, am văzut rapoarte care afirmau că oamenii dezvoltau probleme cardiace și, având în vedere că eu însumi am o problemă cardiacă, nu mă simțeam confortabil cu administrarea vaccinului."

Ea a adăugat: "Este corpul meu și decizia ar trebui să fie alegerea mea! Știu cum reacționează corpul meu la traume, boli etc. Ar trebui să pot alege ce se introduce în el".

Elkins a spus că, având în vedere că vaccinurile cauzează probleme cardiace, a crezut că, dintre toți oamenii, cardiologul ei ar fi dispus să se pronunțe.

"Nu a fost cazul aici, a spus ea. "Au închis ochii".

După ce a rămas fără opțiuni - inclusiv faptul că nu îndeplinea nici cerințele pentru o scutire religioasă - Elkins a fost nevoită să aleagă între vaccin și slujba ei.

Simptomele au apărut "în mai puțin de o oră" de la prima doză de Pfizer

Elkins a primit vaccinul Pfizer pe 12 septembrie 2021 și "în decurs de aproximativ o oră", a spus ea, a început să aibă reacții adverse.

Reacțiile pe care le-a avut după prima doză nu au calificat-o pentru o scutire medicală de la a doua doză, a spus ea:

"Am cerut chiar o scutire medicală pentru a doua doză de vaccin după mai multe vizite la medic pentru simptome severe după ce am primit prima doză de Pfizer.

"Mi s-a spus că nu se acordă scutiri medicale deoarece "recompensa depășește riscul".

Astfel, în ciuda eforturilor continue de a obține o scutire medicală, Elkins a primit a doua doză Pfizer pe 3 octombrie 2021 și a avut "aceeași reacție severă ca la prima doză".

Simptomele au inclus "dureri de cap severe, dureri musculare severe, [o] bătaie accelerată a inimii ... greață, oboseală severă și amețeli/probleme de echilibru, presiune/strângere în piept, dificultăți de respirație [și] o tuse severă", a spus ea.

Un an mai târziu, Elkins continuă să experimenteze simptome care îi afectează capacitatea de muncă.

Elkins a declarat pentru The Defender:

"Până în prezent, mă confrunt cu aceleași probleme, dureri articulare îngrozitoare, senzații de înțepături și de ace, zvâcniri dureroase ale nervilor, tremurături la mâini și picioare ,plus probleme de vedere”.