ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din Utah și doi senatori americani fac echipă pentru a obține răspunsuri de la agențiile federale de sănătate cu privire la leziunile care le pot schimba viața unor persoane după ce au primit un vaccin COVID, transmite The Defender.

Brianne Dressen este o educatoare preșcolară din Utah care a suferit leziuni după ce a participat la studiul clinic al vaccinului COVID al AstraZeneca în noiembrie 2020. Ea a acumulat mai mult de 250.000 de dolari în facturi medicale ca urmare a leziunilor pe care crede că au fost cauzate de vaccin.

Dressen a spus că la o oră după ce a fost vaccinată a avut furnicături la baza brațului. Când a ajuns acasă, vederea ei era încețoșată și se dublase. Sensibilitatea ei a devenit atât de severă încât a trebuit să poarte tot timpul căști și ochelari de soare.

Atunci lucrurile au luat o întorsătură negativă. "Lucrurile au progresat rapid", a spus Dressen. Ea a cunoscut un declin neurologic, dar nimeni nu a putut explica de ce. După o scanare neurologică, medicii au spus că părea că are scleroză multiplă (SM).

Dressen a vorbit cu alte persoane care se confruntă cu aceleași simptome după ce au fost vaccinate și dorește ca persoanele rănite de vaccinurile COVID să primească ajutor.

"Vreau ca CDC să facă ceea ce trebuie și să comunice cu comunitatea medicală, astfel încât acești oameni să poată primi ajutor", a declarat Dressen. "Vreau ca publicul să poată avea o imagine completă, astfel încât să poată lua o decizie în cunoștință de cauză."

Senatorii cer răspunsuri de la CDC, FDA și producătorii de vaccinuri

Dressen, împreună cu alte persoane care au declarat că au fost vătămate de vaccinuri, dar "ignorate în mod repetat" de comunitatea medicală, au participat la sfârșitul lunii trecute la o conferință de presă organizată de senatorul Ron Johnson (R-Wis.).

În urma conferinței de presă, Johnson și senatorul Mike Lee din Utah au scris o scrisoare către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și către Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), în care au afirmat că agențiile au ignorat cererile de asistență și răspunsuri din partea familiilor rănite de vaccinurile COVID.

Senatorii au scris:

"Simpla existență a acestor infirmități este debilitantă din punct de vedere financiar, fizic și emoțional pentru persoanele afectate și familiile acestora. Aceste persoane și-au exprimat anterior atât directorului CDC, Walensky, cât și comisarului interimar Woodcock al Food and Drug Administration că doresc răspunsuri și asistență. Până în prezent, solicitările lor au fost ignorate sau au rămas fără un răspuns substanțial."

Lee și Johnson au declarat că lipsa generalizată de recunoaștere a evenimentelor adverse în urma primirii unui vaccin COVID a făcut aproape imposibilă obținerea de către unele persoane a tratamentului medical de care au nevoie și că riscurile trebuie să fie dezvăluite comunității medicale și publicului larg.

"Dacă oricare dintre vaccinurile COVID-19 provoacă cu adevărat evenimente adverse de gravitatea menționată mai sus, chiar și într-un procent mic de cazuri, aceste riscuri trebuie să fie dezvăluite, în special comunității medicale, astfel încât profesioniștii din domeniul sănătății să fie informați în mod corespunzător și să poată oferi tratamentul, îngrijirea și informațiile necesare publicului larg în timp ce cântăresc riscurile și beneficiile vaccinării", au scris senatorii.

În scrisoare, Lee și Johnson au întrebat FDA și CDC cu privire la evenimentele adverse suferite în timpul studiilor clinice, dezvăluite în Memorandumul de autorizare a utilizării în regim de urgență al FDA pentru vaccinurile Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, precum și cu privire la leziunile raportate în urma studiului AstraZeneca din SUA.

Lee și Johnson au întrebat dacă CDC colaborează cu medicii și cercetătorii de la FDA, de la National Institutes of Health sau de la alte organisme de cercetare medicală pentru a le oferi diferitelor persoane care au suferit efecte adverse tratament și îngrijire pentru vaccinuri.

Potrivit celor mai recente date VAERS, între 14 decembrie 2020 și 2 iulie 2021, un total de 438 441 de evenimente adverse au fost raportate la VAERS, inclusiv 9 048 decese și 41 015 leziuni grave.