ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânăra din Maroc, în vârstă de 33 de ani, și-a pierdut mai întâi cunoștința și a fost transportată la camera de urgență înainte de a deceda. Potrivit mai multor surse media, victima lucra în industria turismului din Marrakesh, Maroc, relatează Marocco World News.

Vaccinul Johnson a fost administrat și altor lucrători de la hotelul unde lucra tânăra. Alte două femei au prezentat complicații grave la scurt timp după administrarea dozei. 

Ministerul marocan al Sănătății a emis o declarație, în care a precizat că "a trimis o delegație la fața locului pentru a investiga acest deces nefericit și pentru a stabili dacă incidentul este, de fapt, legat de vaccinul Janssen".

Autoritatea națională a subliniat, de asemenea, că urmărește îndeaproape și în permanență campania de vaccinare și că monitorizează toate anomaliile raportate în urma administrării vaccinurilor anti-COVID19. 

Doi pacienți au suferit convulsii, care au dus la comă. Un pacient și-a revenit și a raportat o stare stabilă din cauza convulsiilor reversibile.

Atât procuratura, cât și echipa de criminaliști a serviciilor de sănătate au lansat anchete în acest sens. Anchetatorii lucrează la stabilirea cauzei decesului. 

Întrebările cu privire la un posibil factor comun care a dus la reacțiile celor trei tinere la vaccin, nu au primit încă un răspuns. Până când rezultatele autopsiei medicale nu vor fi disponibile, cauza decesului va rămâne necunoscută publicului.

Vaccinul Johnson&Johnson este administrat în Casablanca, Marrakech și Agadir. Nu au fost raportate incidente în alte centre. 

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a clasificat sindromul Guillain-Barre, o afecțiune neurologică rară, drept un efect secundar al vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson.

În Spania, un caz similar a avut loc în Andaluzia. Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit în urma unui accident vascular cerebral la câteva zile după ce a primit vaccinul Janssen, pe 25 iunie, relatează presa spaniolă.

Ministrul Sănătății din guvernul andaluz, Jesus Aguirre, a anunțat ieri că ministerul a raportat decesul la sistemul național de supraveghere epidemiologică, precum și la EMA. 

Marocul a primit recent un prim lot de 300.000 de doze de vaccin american Janssen de la Johnson & Johnson.