ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a anunțat în cursul nopții că Marina Fenina, din Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina, a fost ucisă pe 1 martie, în urma bombardamentelor din Harkov (foto).

Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, și secretarul general OSCE Helga Maria Schmid, și-au transmis condoleanțele într-un comunicat oficial.

„Cele mai profunde condoleanțe familiei Marinei. A fost un membru valoros al echipei SMM, iar colegii noștri din Ucraina rămân în contact strâns cu familia ei pentru a le oferi sprijinul.”

„Marina a fost ucisă în timp aduna provizii pentru familia ei într-un oraș care a devenit zonă de război. În Harkov și în alte orașe și orașe din Ucraina, rachetele, obuzele și rachetele lovesc clădirile rezidențiale și centrele orașelor, ucigând și rănind civili nevinovați – femei, bărbați și copii deopotrivă”.

„În ciuda apelurilor repetate din întreaga comunitate internațională și din partea OSCE, operațiunea militară neprovocată împotriva Ucrainei continuă. Condamnăm cu fermitate intensificarea bombardamentelor în zonele urbane care au dus la moartea și rănirea civililor și reiterăm apelul nostru către Federația Rusă pentru încetarea imediată a ostilităților și să se angajeze într-un serios”, conchide OSCE.