ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ferigă care crește pe dealurile unei comune din Timș a stârnit interesul nord-corenilor. Pentru, că susțin ei, ar fi leacul-minune pentru cancer.

O delegație de la Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene în România a recoltat recent ferigi de pe dealurile Coșavei, în județul Timiș, scrie pressalert.ro.
 
Plantele care cresc în număr mare pe dealurile bănățene, la Curtea, ar putea fi leacul anti-cancer al familiei prezidențiale de la Phenian. 

Delegația nord coreeană a ajuns la Primăria Curtea la mijlocul lunii.
 
Nord-coreenii cred că feriga de Curtea are proprietăți unice, în special pentru tratarea bolilor cauzate de radiațiile nucleare. „Feriga este cel mai bun medicament tradițional în țara noastră. În primul rând are proprietăți împotriva combaterii cancerului și elimină materiile radioactive pe care le poate acumula corpul omenesc prin mâncare sau alte forme. Feriga crește în special în zone unde există zăcăminte de uraniu”, a explicat ambasadorul interimar Kim Hak Su, primarului din Curtea, Mircea Grecu.
 
Pentru a stabili dacă ferigile bănățene sunt de folos, reprezentanții ambasadei au recoltat mai multe plante, care au fost trimise spre analiză în țara lor.