ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedie imensă pentru o familie din Piatra Neamt. O elevă de doar 13 ani, a murit subit astăzi, în timpul unui antrenament, scrie TvNeamț.
 
Conform Inspectoratului Școlar Județean, fata era legitimată la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț și avea făcute toate investigatiile medicale la zi, fiind declarată aptă pentru disciplina sportivă pe care o practica. Potrivit Mesagerul de Neamt, fata s-a prăbusit la pământ brusc, și in ciuda eforturilor profesorilor dar si ale echipajului medical sosit la fata locului, nu s-a mai putut face nimic pentru viata ei, în jurul orei 13:30, fiind declarat decesul.
 
Potrivit datelor extrase din comunicatul de presă oferit de ISJ Neamț, fetița 
 
  • și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă
  •  antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă
  •   avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă
  •  nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Comunicat de presă, ISJ Neamt, integral: 
 
Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează, cu infinită durere, că, astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra – Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat. Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.
 
Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

 Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe!- Inspector Școlar General, Prof. Florentina LUCA – MOISE
 
 Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă și așteaptă rezultatele expertizei medico-legale privind cauza decesului pentru a continua ancheta în acest caz.