ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Caracal din vara lui 2019 a adus în prim-plan baza Deveselu, existând voci care au făcut legătura dintre dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, rețelele de trafic de persoane și unitatea militară care îi găzduiește pe americani. Ziaristul Ion Spânu prezintă în Cotidianul dezvăluirile unei foste traducătoare în baza militară americană de la Kogălniceanu.  Este vorba de Ana Maria Nuciu, care susține că în această unitate militară funcționa un adevărat bordel, aici fiind aduse fete minore pentru a satisface dorințele unor militari. Ana Maria Nuciu a sesizat Parchetul în legătură cu acest bordel din incinta bazei militare și, deși a existat o amplă anchetă desfășurată de autoritățile americane și române, s-a invocat Acordul semnat în 2001 între cele două țări, în care România ceda dreptul de anchetă al militarilor americani către SUA. Printre cei care ar fi beneficiat de serviciile fetelor aduse în baza Kogălniceanu s-ar fi numărat și comandantul bazei „Black Sea Area Support Team”, OTTO BUSHER, ajutat de mîna lui dreaptă, plutonier adjutant principal al BSAST, LLOYD SPARKS.

Cotidianul prezintă în primul episod al unei anchete mai ample, plângerea penală pe care Ana Maria Nuciu a trimis-o la DIICOT, în care cere ca „Dosarul Kogălniceanu” să fie conexat „Dosarului Caracal-Deveselu”. 

Documentul conține informații și detalii absolut incredibile, pe care autoarea plîngerii, Ana Maria Nuciu, le argumentează însă cu probe concrete, care, în condiții normale, ar fi dus la condamnări cu ani grei de închisoare. Fiind însă vorba despre interese militare, de SUA, de NATO, sînt forțe care încearcă mereu să pună batista pe țambal ori de cîte ori astfel de scandaluri explodează în spațiul public, scrie jurnalistul.

Jurnalistul anunță că va publica un amplu serial, cu documente, fotografii, înregistrări audio-video, convorbiri și fotografii, unele cu adevărat șocante, cu fetele minore racolate pentru plăceri sexuale. Veți vedea episoadele viitoare că România este pe primul loc nu numai la livrarea de fete pentru rețelele de trafic de persoane din UE, ci și la traficul de femei pentru militarii NATO, așa cum s-a întîmplat în Kosovo, Kuweit sau Bosnia și Herțegovina! Să citim însă cu atenție documentul trimis în 20 noiembrie 2019 de Ana Maria Nuciu către DIICOT, conchide jurnalistul.