ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții elevilor nu vor putea participa la festivitățile de final de an școlar, desfășurate ÎN AER LIBER, decât dacă sunt vaccinați, vindecați sau testați de Covid-19, prevede o hotărâre a CNSU care anunță în ce fel vor fi „diminuate” restricțiile pandemice după 1 iunie.

În hotărârea CNSU cu propunerile măsurilor de „relaxare” ce ar urma să intre în vigoare la 1 iunie 2021, se prevede că „festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt:


  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore
  • sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.

Decizia apare ca propunere în Hotărârea nr. 32, din 25.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), condus de premierul Florin-Vasile Cîțu.
 
Av. Iulian Urban, președintele Asociației de Asistență pentru Consumatori, a comentat, în exclusivitate pentru ActiveNews, decizia discriminatorie a CNSU:
 
„La art 16 (din hotărârea 32 a CNSU) este introdusă o discriminare:

[1] profesorii pot participa la festivități nevaccinați și fără test PCR în vreme ce 'aparținătorii elevilor", adică părinti, bunici, frați, NU pot veni fără test/vaccin; logica? nici una

[2] Chiar FDA și PFIZER admit că între vaccinați și nevaccinați NU este nicio diferență, adică și cei vaccinați pot transmite virusul, astfel încât de ce sunt lăsați părintii vaccinați și ceilalți nu, câtă vreme vaccinații pot transmite virusul?;

CNSU este obligat să dovedească că hotărârea 32 are în spatele ei STUDII MEDICALE ȘTIINȚIFICE RIGUROASE 

[1] CARE SUNT STUDIILE ȘTIINȚIFICE MEDICALE CARE AU STAT LA BAZA ADOPTĂRII ART. 16 DIN HOTARARE?

[2] CARE SUNT STUDIILE ȘTIINȚIFICE MEDICALE ÎN BAZA CĂRORA VACCINAȚII POT INTRA LIBER FĂRĂ TESTARE PCR , ÎN CONDITIILE ÎN CARE ȘI VACCINAȚII POT TRANSMITE VIRUSUL, AȘA CUM ADMIT CHIAR PFIZER ȘI F.D.A.?

[3] CARE SUNT STUDIILE ȘTIINȚIFICE MEDICALE ȘI RAȚIUNEA PENTRU CARE UNEI PERSOANE SĂNĂTOASE I SE IMPUNE PLATA UNUI TEST PCR SAU EFECTUAREA UNUI VACCIN EXPERIMENTAL AFLAT ÎN FAZA DE TESTARE PÂNĂ ÎN ANUL 2023, CONFORM DECLARAȚIILOR PRODUCĂTORULUI?

Evident ca nu au așa ceva, deci art. 16 este NEÎNTEMEIAT, NEDOVEDIT, NEFONDAT și INSTITUIE ÎN MOD ABUZIV O DISCRIMINARE, atât între profesorii nevaccinați și fără test care pot veni la festivități și părintii care trebuie să plătească test, cât și între vaccinații care pot transmite virusul și vin fără test PCR și părinții care trebuie să plătească test sau să se ducă să se vaccineze.

Și încă ceva foarte important :

Să zicem că un părinte ar vrea să se ducă repede să se vaccineze ca să ajungă la festivitățile copilului său...nu are timp; pentru că CNSU vrea RAPEL și efectiv în cele două săptămâni rămase, părintele NU ARE TIMP fizic să își facă și prima și a doua doză, deci și din acest punct de vedere este ABERANTĂ hotărârea 32”, a explicat av. Iulian Urban, președintele Asociației de Asistență pentru Consumatori.
 
Asociația va contesta această hotărâre discriminatorie și se așteaptă ca părinții revoltați să se alăture acestui demers juridic. Cei care doresc să o facă sunt rugați să trimită un e-mail de susținere pe adresa: secretariat@asistenta-pentru-consumatori.ro