ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din Idaho, care se întrebau de ce Zuckerberg a ales orașul lor pentru a sărbători Ziua Independenței, pot avea acum ceva mai multe informații despre motivul pentru care Zuckerberg a ales casa lor pentru escapadă, relatează DailyVeracity.

O întâlnire secretă de tip "Bilderberg" are loc săptămâna aceasta în apropiere de Boise Idaho, iar pe lista de invitați se află mulți giganți din domeniul tehnologiei, moguli media și oficiali guvernamentali.

Directori de top de la cele mai mari și mai influente companii din domeniul tehnologiei și al mass-mediei, printre care Tim Cook de la Apple și Mark Zuckerberg de la Facebook, se vor reuni la Sun Valley Resort, o reuniune care datează din 1936.

Printre participanți se numără numeroși directori executivi din Silicon Valley, precum și directori de la principalele instituții media naționale. Magnați ai mass-media, titani ai tehnologiei, investitori, politicieni și persoane din interiorul agențiilor de informații, toți se adună în micul oraș Sun Valley, Idaho, pentru o săptămână de întâlniri ale marilor afaceri și pentru a dezvolta un consens pentru mass-media, rețelele sociale și tehnologiile emergente de comunicare.

Participanții sosesc cu avioane private și, între activitățile de petrecere a timpului liber, pun la cale unele dintre cele mai mari afaceri din domeniul media și tehnologie, la un eveniment care începe să rivalizeze cu Forumul Economic Mondial anual de la Davos.

Potrivit Variety, printre participanți se numără directori executivi din domeniul tehnologiei, precum Mark Zuckerberg și Jeff Bezos, moguli din domeniul media, precum David Zaslav, directorul general al Discovery, și Brian Roberts, directorul general al Comcast, președintele Consiliului pentru Relații Externe, Richard Hass. Variety a raportat, de asemenea, că li se va alătura Nikki Haley, dar și-a actualizat articolul pentru a indica faptul că fostul ambasador la ONU nu va participa.

 
În trecut, în Sun Valley au avut loc mega-operațiuni precum cumpărarea NBC/Universal de către Comcast, vânzarea Washington Post către Jeff Bezos și afacerea Disney pentru Capital Cities/ABC. Unirea nefericită dintre AOL și Time Warner a luat, de asemenea, startul în Sun Valley.

Lista invitaților pentru Sun Valley îi include, de asemenea, pe Sheryl Sandberg de la Facebook, Ted Sarandos și Reid Hastings de la Netflix, Kenichiro Yoshida, directorul general al Sony, și Bob Iger de la Disney Acestora li se alătură, de asemenea, directorul general al Microsoft, Satya Nadella, Shari Redstone de la ViacomCBS și directori WarnerMedia. Gayle King de la CBS News, Anderson Cooper de la CNN și proprietarul Patriots, Robert Kraft, vor fi de asemenea prezenți.

Sun Valley a fost adesea gazda unor candidați la președinție și a unor oficiali guvernamentali precum Chris Christie și Cory Booker, dar niciunul dintre ei nu se află pe lista de invitați din acest an. Nikki Haley, fostă ambasadoare a SUA la ONU și potențială candidată la alegerile din 2024, se afla pe lista de invitați, dar un purtător de cuvânt a declarat că nu va face deplasarea. Printre alți cunoscători de la Beltway se numără președintele Consiliului pentru Relații Externe, Richard Haass, fostul secretar american al Transporturilor și soția lui Mitch McConnell, Elaine Chao, fostul secretar de stat american James Baker și William McRaven, fostul comandant al Forțelor Speciale ale Statelor Unite.

Potrivit unor surse, vor fi prezente multe persoane din interiorul agențiilor de informații, dar numele lor nu figurează pe nicio listă publică.

Având în vedere rolul evident al marilor companii de tehnologie în cadrul agențiilor de informații, nu doar marile afaceri și coluziunea dintre marile companii de tehnologie și marile media se află în meniul taberei anuale de vară pentru miliardari. Discuțiile privind supravegherea aproape sigur că vor avea loc.

În 2019, Eisenstat a declarat că Facebook te cunoaște mai bine decât te va cunoaște vreodată CIA", iar Facebook știe mai multe despre tine decât știi tu despre tine însuți".

Potrivit unui raport recent al Departamentului pentru Securitate Internă, "supremația albilor" ar reprezenta cea mai gravă amenințare teroristă la adresa Statelor Unite. Deși propriile date ale departamentului arată că această afirmație este departe de realitate, este probabil ca discuțiile despre această presupusă amenințare să aibă loc între oficialii serviciilor de informații și directorii marilor companii de tehnologie.

Facebook a implementat recent, săptămâna trecută, un "program de deradicalizare pentru extremiști" sub forma unor pop-up-uri enervante pe site-ul lor, care se adresează membrilor săi pentru ca aceștia să poată "primi sfaturi de la persoane care au scăpat de grupurile extremiste violente".

În urmă cu două decenii, comunitatea serviciilor de informații din SUA a colaborat îndeaproape cu Silicon Valley în efortul de a urmări cetățenii în spațiul cibernetic. Google și Facebook se află în centrul acestei povești de origine. Unele dintre cercetările care au dus la crearea ambițioasă a Google și Facebook au fost finanțate și coordonate de un grup de cercetare înființat de comunitatea serviciilor de informații pentru a găsi modalități de urmărire a persoanelor și grupurilor online.

O privire mai profundă asupra originilor aparent militare ale Facebook și a conexiunilor militare continue dezvăluie faptul că cea mai mare rețea socială din lume a fost întotdeauna destinată să acționeze ca un instrument de supraveghere pentru a identifica și viza disidența internă.

În mod întâmplător, cea mai importantă și secretă bază de submarine a Marinei Militare se află la doar 30 de minute de Coeur d'Alene Idaho. Mica bază navală - uneori numită zona subsol 51 - a sprijinit fiecare dezvoltare majoră de design de submarine din ultimii 65 de ani.

Locuitorii din Idaho au dreptate să considere că este destul de ironic că această reuniune de elită are loc în statul lor natal.

Idaho este un stat cu o demografie rasială pe care participanții la această reuniune ar considera-o "înapoiată" și inechitabilă. Convingerile politice și religioase ale locuitorilor acestui stat sunt interzise în mod regulat de marile platforme tehnologice de pe lista de invitați și evitate de mogulii din mass-media mainstream care urmează să participe.