ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca studentă la Universitatea din California, Santa Cruz, în 2012, Rochelle, în vârstă de 20 de ani, avea în față un viitor strălucit. Ea studia biologia în cadrul programului de pregătire pentru medicină cu note maxime și plănuia să devină medic veterinar sau medic de medicină umană, potrivit The Defender.

Ambițiile lui Rochelle s-au prăbușit după ce a primit în acel an vaccinul Gardasil HPV de la Merck, care i-a provocat probleme de sănătate cronice care continuă și în prezent.

Dar aceasta nu ar fi fost ultima dată când un vaccin a făcut ravagii în viața lui Rochelle - mama și bunica ei au avut ulterior reacții adverse grave la vaccinurile COVID-19. Iar în cazul bunicii sale, a spus Rochelle, vaccinul COVID-19 a dus la deces.

Într-un interviu în exclusivitate cu The Defender, Rochelle, acum în vârstă de 30 de ani, a împărtășit povestea ei, a mamei și a bunicii sale. Ea a cerut ca numele ei complet și al membrilor familiei sale să nu fie divulgate, dar a furnizat The Defender documente care să îi confirme spusele.

„M-am simțit ca și cum creierul meu s-ar fi transformat în omletă”.

Rochelle a declarat pentru The Defender că tatăl, bunicul și fratele ei au devenit cu toții medici, iar mama ei, Marcia, a fost asistentă medicală. Provenind dintr-o familie de cadre medicale, „am fost condiționată să am întotdeauna încredere în doctori încă de la o vârstă fragedă", a spus ea.

Cu toate acestea, când Rochelle a făcut vaccinul Gardasil în 2012, a făcut-o „după o oarecare ezitare", după ce un membru al familiei a avut o „reacție severă" la vaccin, care a dus la sindromul Guillain-Barré.

Medicii i-au spus lui Rochelle că reacția membrului ei de familie „a fost un efect extrem de ghinionist, de „unul la un milion" și că vaccinul este „extrem de sigur".

Dar acest lucru nu s-a dovedit a fi cazul lui Rochelle, care a declarat pentru The Defender:

„După primul vaccin, nu am simțit nimic în afară de o durere de braț. După al doilea vaccin, am avut un episod disociativ timp de câteva zile - senzație de ieșire din corp, anxietate extremă, mă simțeam ca și cum aș fi fost "drogată" - dar mi s-a spus că acest lucru se datorează anxietății [și] stresului legat de școală. Senzația a trecut și nu am făcut legătura cu vaccinul."

Simptomele s-au înrăutățit semnificativ, însă, după ce Rochelle a primit a treia doză de vaccin Gardasil:

„După cel de-al treilea vaccin, m-am simțit ca și cum creierul meu s-ar fi transformat într-o omletă. Am avut episoade de disociere severă, dificultăți în a gândi clar și anxietate extremă care părea să fie o senzație fizică/neurologică zbuciumată mai mult decât [să fie] psihologică [sau] legată de stres.Mă simțeam ca și cum cablajul meu intern ar fi fost prăjit, dar nu aveam capacitatea de a înțelege sau de a explica ce se întâmpla - iar la momentul respectiv,  nu mi-am dat seama că vaccinul ar fi putut provoca acel efect."

Medicul psihiatru al lui Rochelle i-a spus că a suferit un atac de panică indus de stres, dar, potrivit lui Rochelle: 

 „Nu exista nicio explicație mentală sau psihologică care să explice bâzâitul extrem și anormal, senzația electrică din creierul meu".

Ea a spus că nu s-a mai simțit niciodată normală de la acea a treia doză. „Creierul meu nu s-a mai simțit niciodată la fel. M-am luptat la cursurile de fizică și chimie, care înainte mi se păreau ușoare, iar ceața cerebrală [și] lipsa de claritate mentală era la un nivel maxim."

Ea a adăugat:

„Încă nu eram conștientă de ceea ce mi se întâmpla - mi s-a spus că era ceva psihologic/indus de stres - și mi s-au administrat produse farmaceutice pentru a trata agravarea simptomelor psihice (anxietate, depresie, episoade disociative, probleme cognitive) și dermatologice (acnee ) care au izbucnit ulterior."

Produsele farmaceutice au cauzat probleme de sănătate și mai grave, a spus ea.

Pentru Rochelle au urmat ani de boală cronică. Simptomele ei includeau „fibromialgie, POTS [tahicardie ortostatică posturală], sindromul oboselii cronice, o tulburare a țesutului conjunctiv, artrită, neuropatie, migrene, sindromul zăpezii vizuale - un semn de neurotoxicitate - și zeci de alte simptome".

Cu toate acestea, în ciuda vizitelor la „zeci de medici", un diagnostic care să facă legătura între simptomele sale cronice și vaccinul Gardasil nu a urmat decât după mai mulți ani. 

„[Medicii] mi-au spus cu toții teorii diferite despre problemele mele de sănătate - "totul este în capul meu" este cel mai frecvent", a declarat Rochelle. "Niciunul dintre ei nu mi-a oferit vreun răspuns sau soluție".

În timp ce „câțiva medici alternativi [și] cu mentalitate holistică" au recunoscut o legătură între simptomele lui Rochelle și vaccinul Gardasil - și produsele farmaceutice care i-au fost prescrise pentru a-i trata afecțiunile - „toți medicii cu pregătire convențională au refuzat să recunoască faptul că bolile mele ar putea fi de natură iatrogenă."

„Faptul că toate problemele mele de sănătate fizică nu au apărut imediat după expunerea la Gardasil și la alte produse farmaceutice (toxicitate cu debut întârziat)", a declarat Rochelle, "este o parte din motivul pentru care medicii nu au recunoscut legătura".

Într-adevăr, au trecut mai mulți ani până când un medic convențional a făcut o legătură parțială între simptomele lui Rochelle și toxicitatea Gardasil. Potrivit lui Rochelle:

Abia câțiva ani mai târziu, când am avut o conversație cu un medic familiarizat cu toxicitatea Gardasil și iatrogeneza farmaceutică, [am făcut] în sfârșit legătura între debutul problemelor mele neurologice și vaccinul Gardasil. Celelalte probleme de sănătate fizică nu pot fi legate cu certitudine de Gardasil. Este posibil ca acestea să fi fost cauzate de produsele farmaceutice pe care le-am luat după Gardasil, deși este posibil ca adjuvantul AAHS [sulfat de hidroxifosfat de aluminiu amorf] din vaccinul Gardasil să fi contribuit la aceste probleme, deoarece ... multe alte persoane afectate de Gardasil au aceleași probleme."

„Ceea ce pot spune cu certitudine", a spus Rochelle, "este că creierul meu și cogniția [și] memoria nu au mai fost niciodată la fel după Gardasil".

Multe dintre aceste afecțiuni și simptome o afectează pe Rochelle până în prezent.

Din nefericire, problemele cronice grave de sănătate pe care le-am dezvoltat în urma Gardasil - și a celorlalte produse farmaceutice pe care le-am luat după reacția Gardasil - m-au lăsat extrem de slăbită, aproape în întregime imobilizată la pat și incapabilă din punct de vedere fizic să îmi urmez cariera de vis", a declarat Rochelle, care nu poate avea un loc de muncă cu normă întreagă din cauza durerii severe, a oboselii și a simptomelor neurologice pe care le resimte zilnic.

„Trăiesc după filozofia „teoriei linguriței"", a spus ea. „Am suficiente linguri doar pentru a face un număr limitat de activități în cadrul fiecărei zile".

„Într-o zi, pot fi capabilă să spăl rufe și să fac câteva treburi de bază, iar a doua zi pot fi capabilă să merg la cumpărături", a spus ea. „Dar nu pot face ambele activități în aceeași zi, altfel voi rămâne 100% imobilizată la pat zile întregi."

Rochelle a spus că trăiește independentă, dar că acest lucru reprezintă un set suplimentar de provocări pentru ea. „Sunt zile în care stau fără să mănânc mâncare pentru că am prea multe dureri pentru a face cumpărături și a găti", a spus ea, adăugând că a pierdut multe kilograme.

„Bolile mele au un impact asupra fiecărui aspect al vieții mele: relațiile mele, oportunitățile de carieră, capacitatea de a avea o familie și de a deține o casă, libertatea și independența mea - totul mi-a fost furat la o vârstă atât de fragedă. Nu există niciun aspect al vieții mele în care aceste boli cronice să nu interfereze și îmi fac griji în mod constant pentru viitorul meu și pentru capacitatea mea de a supraviețui."

În cele din urmă, Rochelle a încetat să mai ia toate tratamentele farmaceutice și a căutat în schimb tratamente holistice și alternative. Cu toate acestea, potrivit ei, „niciunul dintre ele nu a funcționat sau nu a ajutat la ameliorarea vreunui simptom al meu".

„Acum iau naltrexonă în doză mică și aceasta reduce severitatea și frecvența migrenelor mele, dar nu mă ajută cu durerea fizică și cu simptomele severe care sunt cele mai debilitante", a adăugat ea.

„În acest moment, daunele provocate organismului meu de vaccinul Gardasil și de produsele farmaceutice au fost probabil prea grave pentru a fi inversate".

Rochelle atribuie problemele ei de sănătate de astăzi credinței pe care a avut-o în medicii convenționali și refuzului acestora de a diagnostica o legătură între afecțiunile și simptomele ei, și vaccinul Gardasil. Ea a declarat pentru The Defender:

„Cea mai mare greșeală pe care am făcut-o după efectele adverse ale Gardasil a fost să am încredere în medicii convenționali și să iau medicamentele lor toxice, ceea ce mi-a înrăutățit starea de sănătate și mi-a cauzat și mai multe probleme.”

Ani mai târziu, mama lui Rochelle, Marcia, și bunica, Jean, au suferit evenimente adverse grave legate de vaccinuri după ce au primit vaccinurile COVID-19.

Potrivit lui Rochelle, mama ei a fost „ușor ezitantă" să primească vaccinul, „dar i s-a spus că va trebui să îl facă pentru a-și vedea mama ... în azil".

Ca urmare, Marcia a primit ambele doze de vaccin Moderna în primăvara anului 2021. Evenimentele adverse au urmat la scurt timp după prima doză.

Potrivit lui Rochelle:

„La aproximativ 10 zile după prima injecție, a simțit dureri asemănătoare gripei în tot corpul care au durat câteva zile. Ea nu era sigură dacă era vorba de un virus, poate COVID-19. Nu a făcut legătura cu vaccinul și [simptomele] au dispărut în cele din urmă, așa că a luat a doua doză."

La scurt timp după a doua doză, însă, Marcia a început să experimenteze evenimente adverse mai grave.

„La scurt timp după a doua injecție, corpul ei s-a prăbușit rapid", a spus Rochelle. „Ea spune că „a venit ca un buldozer care m-a călcat în picioare”. Se simțea ca și cum întregul ei corp era într-o menghină.”

Timp de câteva săptămâni, mama lui Rochelle nu a știut ce se întâmpla. „Dar când a consultat un reumatolog, a fost diagnosticată cu polimialgia reumatică (PMR), despre care medicul ei a spus că a fost indusă de vaccin."

Potrivit lui Rochelle, medicul „văzuse alte multiple cazuri în cabinetul său la scurt timp după vaccinurile Moderna și Pfizer".

PMR-ul Marciei „a provocat o inflamație severă în tot corpul ei", ceea ce a dus la "rupturi spontane de tendoane și la o hernie de disc în partea inferioară a spatelui", a declarat Rochelle. În plus, „și-a rupt tendonul degetului mare doar mișcându-și mâna în mod normal și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă pentru a-l trata".

De asemenea, Marcia „trebuie acum să ia prednison - un medicament periculos, cu propriile efecte secundare și riscuri grave - pentru a gestiona inflamația și durerea", a spus Rochelle, a cărei mamă spune că „nivelul ei de durere este de 10/10 fără el".

Pentru o perioadă lungă de timp, Marcia nu a putut să îndeplinească sarcini de bază, inclusiv să meargă, să facă baie sau să se îmbrace singură, a spus Rochelle.

„Trebuia să folosească un scaun cu rotile și să fie cărată din mașină din cauza durerii severe, a slăbiciunii și a ruperii țesuturilor conjunctive".

Prednisonul a ajutat într-o oarecare măsură, dar Marcia încă suferă zilnic de dureri care îi limitează grav abilitățile și activitățile.

„Era foarte sănătoasă și activă înainte de vaccinurile Moderna, înotând sau făcând drumeții în fiecare zi, în timp ce făcea toate treburile casnice zilnice și gestiona cu ușurință proprietățile de închiriat și finanțele familiei", a declarat Rochelle.

Acum, mama ei este limitată în capacitatea de a face aceste lucruri, iar prednisonul are, de asemenea, efecte negative asupra oaselor sale.

Marcia încă se confruntă cu "PMR, leziuni ale tendoanelor umărului și ale degetului mare, hernie de disc [și] dureri severe debilitante și inflamații în tot corpul".

Ea a declarat pentru The Defender:

„Spre deosebire de problemele mele cronice de sănătate, reumatologul mamei mele a recunoscut imediat că injecția Moderna i-a provocat PMR. Motivul pentru acest lucru este probabil numărul mare de cazuri de PMR induse de vaccin și de alte boli reumatice inflamatorii/autoimune pe care le-a văzut recent în cabinetul său. De asemenea, pentru că a dezvoltat PMR foarte brusc și la scurt timp după vaccinul Moderna - în câteva zile - a fost mai greu ca legătura să fie ignorată."

Potrivit lui Rochelle, reumatologul mamei sale „a recunoscut că a văzut o cantitate șocantă de boli autoimune nou-apărute, precum și o agravare [și] crize ale bolilor preexistente de când cu programul de vaccinare COVID".

Marcia se află acum în situația dificilă de a alege între un anumit grad de ameliorare a durerii oferit de prednison și a fi supusă efectelor pe termen lung ale acestuia asupra sănătății, care includ osteoporoza, căderea părului, subțierea pielii și o potențială insuficiență suprarenală sau alte leziuni ale organelor și ale țesutului conjunctiv.

Marcia folosește naltrexonă în doze mici pentru a o ajuta să reducă doza de prednison, dar este un proces foarte lent, a spus Rochelle. „De fiecare dată când își reduce doza de prednison, are o altă criză de durere severă".

Ceea ce i s-a întâmplat lui Rochelle după ce a primit vaccinul HPV, iar mamei sale, Marcia, după ce a primit vaccinul COVID-19 a fost destul de rău - dar nu la fel de rău ca ceea ce i s-a întâmplat bunicii lui Rochelle, Jean, care a murit „la câteva săptămâni" după ce a primit vaccinul COVID-19, a spus Rochelle.

Potrivit lui Rochelle:

„Prima injecție Pfizer a bunicii mele a fost relativ lipsită de evenimente, din câte știm noi, dar după a doua injecție, și-a pierdut capacitatea de a vorbi. Era mai în vârstă și suferea deja de slăbiciune fizică și de demență/ declin cognitiv, dar încă mai putea vorbi cu propoziții complete la telefon și încă știa cine suntem. Toate acestea s-au schimbat după a doua injecție".

După cea de-a doua doză, Jean „nu mai putea vorbi sau comunica... iar starea ei de sănătate s-a deteriorat grav", a spus Rochelle. „În câteva săptămâni, a murit".

Medicii au refuzat să investigheze moartea lui Jean, a spus Rochelle:

„Medicii ei au considerat că moartea ei este „legată de vârstă" și au refuzat să facă o autopsie, dar se crede că probabil a avut o serie de microaccidente vasculare cerebrale care au dus la afazia și moartea ei. Acest lucru a avut loc în același timp cu debutul mamei mele de PMR indusă de vaccin".

Potrivit lui Rochelle, aceasta este o practică obișnuită în rândul medicilor în urma deceselor persoanelor în vârstă care ar fi putut suferi efecte adverse legate de vaccinuri.

„Adesea, în cazul persoanelor în vârstă care mor sau sunt rănite în urma unui vaccin, se presupune în mod automat că bătrânețea este cauza - în timp ce vaccinurile cu care au fost recent injectate nu sunt niciodată puse sub semnul întrebării sau învinuite", a declarat Rochelle.