ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adina Daria Lupea, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, și-a exprimat considerentele pe pagina sa de facebook cu privire la felul în care a fost gestionată pandemia pe teritoriul României.

Judecătoarea a criticat modul în care politicienii din România au ales să abordeze pandemia, susținând că ,în timp ce noi ne afundăm tot mai mult în crizele provocate de actuala guvernare, alte țări, precum Rusia, țările din America de Sud și chiar peste 23 de state din SUA, au reușit să-și concentreze atenția asupra altor probleme mai importante decât pandemia.

Lupea a declarat astfel:

"A trecut un an si de pandemie? Va mai amintiti? Ne-au spus de la inceput pana la lacrimi, ne-au construit clipuri cu copii si parinti in casa, izolati. Ne-au desenat inimioare, ne-au pus copiii inocenti sa le desenze cu : " Totul va fi bine! ".
Dansau in combinezoane cadre medicale, probabil si ele tampite de acelasi val, ne spuneau cum sa sa ne responsabilizam si ne mai spuneau ceva ce am uitat. Ne spuneau "De acum nimic nu va mai fi la fel!" Si nu am inteles.
Au personalizat pe Maria sa covidul. Ne-au trimis clipuri emotionale in care ne explica covidul 19 cum a vrut el sa opreasca planeta ca sa ne dea o lectie. Unul dupa altul am cedat la santaje emotionale, am cantat in balcoane, pentru ca nu dadea bine sa fim insensibili. Dovedeai inconstienta, dovedeai ca nu iti pasa. Ne-au pus filme cu cadavre in saci, ne-au furat intrebarile si inmormantarile. Ne-au inregimentat de ne batem pentru un loc pentru un vaccin. Cei care se bat, eu nu sunt unul dintre ei.
Ne-au ascuns tratamente simple si au decontat milioane de euro pentru spitalizarea unui bolnav de covid. O tara intreaga. O Europa intreaga a intrat intr-o dementa absoluta.
Ne-am schimbat tot modul de viata, am acceptat restrictii, la cel mai mic simptom de raceala ne-au facut sa isterizam toata comunitatea din jur. Tuseai, aveai covid, faceai fabra aveai covid, stranutai, aveai covid. Ne-am testat toti cum am apucat ca nah, covid.
Dupa un an si, mai mult decat in starea de urgenta de acum un an, ne-au inchis acasa de la 18 si 20, ca nah, covid. Intr-un an si de covid ce s-a facut pentru noi? Nimic. Acum ne repeta iar cuvantul acela care deja ma zgaraie pe urechi, poate intram in Normaliatate de la 1 iunie...Asa ne spune premierul.
Ce normalitate mai?
Deja ati distrus doua generatii, aia de anul trecut de clasa a VIII a si a XII a de i-ati siluit cu masuri care, se vede, au fost ineficiente, iar acum siluiti a doua generatie, sa treaca si ei prin ce au trecut colegii lor anii trecuti.
Scoala voastra online e o gluma proasta. Cea mai proasta. Ati inghesuit pe ultima suta oamenii in magazine pana la ora 18. Adica creati deliberat focare de infectie. Sunt oameni care lucreaza, inca, pentru ca majoritatea nu mai pot lucra, intre orele 9-17. Intr-o ora ii inghesuiti pe toti la cumparaturi.
Vine primavara, cresc temperaturile, voi ne spuneati acum un an ca la temperaturi crescute covidache se inmoaie. Ce faceti cu noi?
Aveti postacii vostri de serviciu care au reusit sa bagatelizeze si protestele si sa spuneti tarii ca sunt facute numai de cetateni de etnie rroma care nu mai au ce fura noaptea. Chiar credeti ca puteti prosti o tara?
A crescut infractionalitatea cu masurile voastre.  Se ataca fara discriminare societati comerciale si persoane fizice, pentru ca oamenii au ramas fara venituri si nu mai au din ce sa traiasca. Distrugeti o tara, in timp ce evaluati spitalizarea unui bolnav de covid la cateva mii de euro.
Cat credeti ca o sa o mai duceti asa? Ati ingropat o tara. Nu-i bai, toata Europa arata la fel, ca suntem cetateni europeni.
De ce nu a fost ingropata Rusia din cauza de Covid? De ce oamenii se plimba liberi si fara masti in China?
De ce sunt peste 23 de state in USA care nu mai au niciun fel de restrictie?
De ce nu se aude nimic din America de Sud despre pandemia mondiala, cum o numiti?
Ha, Australia ce face? Ca daca e mondiala pandemia, pai atunci sa fie. 
Ne-ati gasit pe noi, sa nu zic prostii prostilor, ingropati in interesele UE, sa ne puneti jugul la gat si sa ne credeti sclavi.
Istoria se va razbuna!"
 
#postarepublica