ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O judecătoare de la un tribunal districtual din Washington, D.C., a emis joi un ordin temporar care interzice concedierea atât a reclamanților civili, cât și a celor militari, după ce aceștia au intentat un proces prin care contestă mandatul de vaccinare instituit de Casa Albă, informează The Epoch Times.

Judecătoarea districtuală Colleen Kollar-Kotelly a emis un ordin de restricție temporară și o ordonanță preliminară care previn concedierea reclamanților pe perioada în care cererile lor de scutire de la vaccinarea Covid-19 din motive religioase sunt în curs de soluționare.

„Niciunul dintre reclamanții care sunt angajați civili nu va fi supus unor măsuri disciplinare în timp ce cererea lor vizând o excepție religioasă este în curs de soluționare”, a scris Kollar-Kotelly într-un ordin emis joi.

Judecătoarea a decis, de asemenea, că „reclamanții militari aflați în serviciu activ, ale căror cereri de scutire din motive religioase au fost respinse, nu vor fi sancționați sau trecuți în rezervă pe durata recursului lor”, menționând că guvernul federal nu a oferit „nici o garanție în legătură cu ce se va întâmpla... dacă cererile lor de scutire sunt respinse”.

Pârâții numiți în proces, printre care se numără toți secretarii ramurii executive a administrației Biden, trebuie să emită până vineri note suplimentare prin care să spună că nu vor concedia sau sancționa personalul pe durata examinării scutirilor religioase, a mai decis Kollar-Kotelly.

Președintele Joe Biden și unii membri ai administrației sale au fost dați în judecată luna trecută de 20 de reclamanți în urma ordinului său executiv din 9 septembrie care impunea vaccinarea tuturor angajaților și contractorilor federali, potrivit Fox News.

În plângerea lor, reclamanții au scris: „Reclamanții, împreună cu sute de mii de alți angajați federali și membri ai serviciului activ, vor fi demiși, disponibilizați sau trecuți în rezervă pe data de, sau înainte de, 22 noiembrie 2021”.

„Administrația Biden a dat dovadă de o atitudine arogantă fără precedent față de statul de drept și de o totală incompetență în ceea ce privește limitele constituționale de bază”, a declarat avocatul reclamanților, Michael Yoder, pentru Fox News, după decizia lui Kollar-Kotelly. Totodată, avocatul a dscris acest mandat ca fiind „periculos pentru libertatea americană”.

De asemenea, acesta a lăudat hotărârea pronunțată de Kollar-Kotelly și a declarat că „suntem cu un pas mai aproape de a pune administrația Biden la locul ei, limitând guvernul la puterile delegate. Este timpul ca cetățenii și instanțele să spună nu tiraniei. Constituția nu trebuie rescrisă, ci trebuie recitită”.

Anunțul lui Biden privind mandatele de vaccinare în diferite sectoare ale societății a atras critici semnificative, conducând la procese din partea mai multor state împotriva acestor cerințe.

Înainte de data-limită prevăzută de mandat, mai multe asociații comerciale - incluzând transportatori de marfă și grupuri de camionagii - au emis avertismente către administrația Biden că mandatele de vaccinare vor bloca lanțul de aprovizionare și vor declanșa haos la nivel național.

Ordinul instanței din Washington apare în timp ce guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a anunțat că statul său a intentat un proces împotriva Casei Albe în legătură cu mandatul de vaccinare pentru contractanții federali.