Într-o Românie dominată de prejudecăți și cu o rată a avorturilor care urcă, există și cazuri care arată că nu e totul că pierdut.  Anul trecut, o elevă din Vaslui a uimit o țară întreagă prin ambiție și determinare. A făcut naveta, a devenit mamă iar la examenul de bacalaureat a obținut nota 9.96.
 
Maria Elisa Pălimaru, absolventă a Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a demonstrat în 2016 că nimic nu e imposibil atunci când vrei ceva și că, mai presus de prejudecățile oamenilor, de răutăți și comentarii, contează viața. Și copilul pe care îl porți în pântece.  Nu i-a fost ușor să spună că e gravidă, așa că la început a ascuns sarcina de rușine. Când au aflat, părinții  fetei au avut nevoie de consiliere psihologică, dar Maria a mers mai departe. 

Maria povestește că a rămas însărcinată „dintr-o întâmplare„, dar nu a dorit să renunțe la copil, considerând că „așa a vrut Dumnezeu”.

Printre comentariile la Română, conjugările la franceză și datele istorice, tânăra a învățat cum să schimbe scutece și să facă față colicilor. Vasluianca a devenit mamă în ultimul an de liceu, după ce a adus pe lume o fetiță, relatează adevărul.ro. 

Acum, Maria este studentă la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar micuța ei a crescut și îi dă putere să lupte în continuare: „Fiecare pas de-al ei e o bucurie pentru mine!”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews