ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o Românie dominată de prejudecăți și cu o rată a avorturilor care urcă, există și cazuri care arată că nu e totul că pierdut.  Anul trecut, o elevă din Vaslui a uimit o țară întreagă prin ambiție și determinare. A făcut naveta, a devenit mamă iar la examenul de bacalaureat a obținut nota 9.96.
 
Maria Elisa Pălimaru, absolventă a Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a demonstrat în 2016 că nimic nu e imposibil atunci când vrei ceva și că, mai presus de prejudecățile oamenilor, de răutăți și comentarii, contează viața. Și copilul pe care îl porți în pântece.  Nu i-a fost ușor să spună că e gravidă, așa că la început a ascuns sarcina de rușine. Când au aflat, părinții  fetei au avut nevoie de consiliere psihologică, dar Maria a mers mai departe. 

Maria povestește că a rămas însărcinată „dintr-o întâmplare„, dar nu a dorit să renunțe la copil, considerând că „așa a vrut Dumnezeu”.

Printre comentariile la Română, conjugările la franceză și datele istorice, tânăra a învățat cum să schimbe scutece și să facă față colicilor. Vasluianca a devenit mamă în ultimul an de liceu, după ce a adus pe lume o fetiță, relatează adevărul.ro. 

Acum, Maria este studentă la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar micuța ei a crescut și îi dă putere să lupte în continuare: „Fiecare pas de-al ei e o bucurie pentru mine!”.