ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea vaccinării, pusă în dezbatere publică de ministerul Sănătății a împărțit România în două. Pe lângă dezbaterile prin presă, legea a stârnit comentarii pro și contra pe rețelele de socializare, unde părinții, cei mai avizați să își spună punctul de vedere, își povestesc experiențele trăite după ce și-au vaccinat copiii.
 
Este cazul unei mămici, Nicoleta Nițu, care descrie un astfel de episod pe Facebook, sfătuindu-i pe cei care în aceste zile se situează într-una sau alta dintre tabere să nu mai comenteze, dacă nu au copiii.

Acesta este textul postat de Nicoleta Nițu, una dintre mamele care și-au vaccinat copiii, dar care, așa cum spune în final, nu mai este dispusă să facă experimente pe copilul ei. Reacția vine după ce pruncul ei a dezvoltat reacții adverse din cauza unui vaccin.

„Reacție alergică la vaccin!Este vorba de copilul meu.Sfatul meu pentru cei care NU au copiii este să nu se mai pronunțe pro vaccinare /anti vaccinare. Păstrați sfaturile voastre pentru atunci când sunteți părinți și trebuie sa luați decizii pentru copiii voștri .

Eu am fost pro vaccinare, asa ca am ales să îmi vaccinez bebelușul încă de la naștere. Toate bune și frumoase până la vaccinul de la 2 luni când copilului meu i-au ieșit dungi pe piele ca și cum ar fi ars cu ceva exact.Nu am asociat nicio clipa vaccinul cu dungile, așa ca am mers la vaccinul de 4 luni. În 2 luni dungile erau estompate, dar tot se vedeau la o privire mai atentă. După ce am ajuns cu el acasă de la vaccin, surpriză. Dungile au reapărut. S-au intensificat de parcă l-ai fi ars cu ceva atunci. Am mers cu el la 5 dermatologi și fiecare avea teoria lui : l-am născut cu semne și nu am fost atentă(aș vrea sa cunosc și eu acea mamă care nu este atentă la copilul ei după naștere), ba l-a strâns șoseta, ba ca și-a prins piciorul în gratiile de la pătuț(exclus, doarme cu mine în pat), ba că are dermatită atipică, ba ca l-am ars eu și nu vreau să spun (corpul uman nu e capabil sa producă dungi). Ba e capabil.

Se menționează în cărțile de specialitate.O teorie mai tâmpită ca alta și niciuna plauzibila. Într-un final ajung la un dermatolog tânăr de la Clinica Gral Ștefan cel Mare(nu fac reclama, nici nu mai este în țară acea tipă) care îmi spune cât se poate de clar că nu a mai văzut așa ceva, dar face cercetări și nu ma lasă în ceață. M-a sunat la câteva zile sa ma trimită la un alergolog de la Marie Curie. Aflu cu stupoare ca al meu copil a avut reacție alergică la vaccin, mai exact alergic la polimixina B și aminoglicozide (conf analizelor). Componente ale vaccinului de altfel. Este al 2-lea caz pe țară. S-a prezentat cazul băiețelului meu la Congresul Național al alergologilor din România (organizat anul trecut in primăvara) unde a fost invitat și directorul Hexacima să ne prezinte un punct de vedere. Nu am fost sunată nici până în ziua de azi să mi se prezinte ceva.

Am cerut totuși să continui vaccinarea cu varianta de a "sparge "vaccinul și a scoate tulpina cu problemă. Adică în loc de 6 tulpini să facem 5. Alergologul a decis să oprim vaccinarea până va mai crește copilul, deoarece nu îmi poate garanta că la următoarea vaccinare reacția va fi tot cutanată și nu o reacție internă puternica. Perfect, am spus.

Acum nu mă poate obliga pe mine statul să fac experimente pe copilul meu. Pușcărie și excluderea din școală /Grădinița că nu am vaccinat copilul este mare tâmpenie.Cu siguranța voi da în judecată statul. Un lucru e clar :EXPERIMENTE PE COPILUL MEU NU MAI FAC!!!”, spune Nicoleta Nițu.