ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este alertă luni dimineața, după ce o mină marină ar fi explodat în zona digului în Costinești, informează Știripesurse.

Potrivit ISU Constanța, a avut loc o explozie în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești.

Au intervenit pompierii stației Tuzla cu 1 ASAS, SMURD B2 și RHIB Eforie.

„În această dimineață (luni - n.r.), în jurul orei 9.00, am fost solicitați prin apel la 112 să intervinim în stațiunea Costinești acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța, de la stația Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor și de asemenea, ambarcațiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca și colegii cu echipajul CBRN. Ajunși la fața locului, colegii au perimetrat zona și au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Forțele Navale vor verifica informațiile potrivit cărora o a doua mină marină ar pluti în derivă în zona Costinești.

"În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată caplutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Sursa citată a precizat că explozia semnalată în zona digului din zona Costinești este verificată de Garda de Coastă.