ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A început construirea uneia dintre cele mai spectaculoase șosele din România, pe crestele Munților Vulcan, care va lega județele Hunedoara și Gorj. Vechiul drum, aproape inaccesibil autoturismelor, are o istorie aparte: a fost folosit de romanii care au invadat Dacia, dar și de Mihai Viteazul, scrie turismistoric.ro.

Un drum istoric de piatră și pământ care străbate crestele Munților Vâlcan, ajungând la 1.700 de metri altitudine va fi transformat în acest an într-o șosea menită să concureze în spectaculozitate cu mai celebrele Transalpina și Transfăgărășan, susțin reprezentații Consiliului Județean Hunedoara, care însă nu au precizat valoare investiției.
 
Primul strat de asfalt de pe Drumul Județean 664 a fost turnat în Pasul Vâlcan, iar Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, susține că până la sfârșitul lunii august se va putea circula în condiții bune pe circa 10 kilometri ai noii șosele moderne, din Pasul Vâlcan până la intrarea în județul Gorj. Din 2014 șoseaua este modernizată pe tronsonul de patru kilometri Vulcan – Pasul Vâlcan.

De la limita dintre cele două județe, marcată de un monument al eroilor Primului Război Mondial, și până în satul Schela, autoritățile din Gorj vor asfalta până în 2018 alți 18 kilometri. Drumul Județean 664 are o lungime totală de aproximativ 45 de kilometri și leagă municipiile Târgu Jiu spre Vulcan, însă în zona de munte, pe o porțiune de circa 20 de kilometri, este aproape inaccesibil autoturismelor.
„Zilele trecute au fost începute lucrările la acest drum județean, care va lega cele două județe învecinate. Ne dorim să fie un al treilea drum trans-montan, după Transalpina și Transfăgărășanu. Noua șosea va concura cu ele la spectaculozitatea peisajelor montane pe care le străbate. Va fi un drum care o dată cu modernizarea lui va deschide accesul din Gorj spre Valea Jiului și, bineînțeles, spre orașul nostru”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews