ANM a emis o avertizare meteo pentru municipiul București, valabilă până pe 24 februarie ora 10:00.
 
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat sâmbătă prognoza specială pentru municipiul București, avertizând că vremea va fi deosebit de rece și vor fi intervale în care vântul va mai avea ușoare intensificări, cu viteze în jurul a 45 de km/h, amplificând senzația de rece.
n intervalul 23 februarie ora 08:30 - 24 februarie ora 10:00, cerul va fi variabil, temperatura maximă va fi de minus 1 - 1 grad, iar cea minimă va fi de minus 8 - minus 7 grade, posibil mai scăzută la periferia capitalei. 

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenționarea emisă sâmbătă.
Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 16.

Sunt așteptate intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificãri cu rafale ce vor depãși 55-65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scãderea vizibilitãții.
 
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã dimineața și noaptea în nord și centru și local în rest. Valorile termice vor avea abateri negative, în general, de 8...10 grade fațã de mediile multianuale specifice datei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, iar cele minime între -20 și -4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55...60 km/h, astfel cã senzația de rece va fi mult amplificatã, dar și pe crestele montane unde va viscoli zãpada, în timp ce în restul teritoriului va sufla slab și moderat. 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, iar la începutul intervalului în regiunile sudice și estice, unde pe arii restrânse va mai ninge slab.Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere ușoarã fațã de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal; geroasã dimineața în nordul și în centrul țãrii și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local în regiunile centrale și izolat în celelalte zone. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de nord a teritoriului, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri pe crestele montane și pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 și -2 grade.