ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite icoane făcătoare de minuni din lumea ortodoxă ajunge definitiv în România! O copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea) a fost lucrată timp de 3 ani de monahii din Sfânta Mănăstire Vatoped de pe Sfântul Munte Athos și va purta de grijă credincioșilor din localitatea Sâmbăta Nouă din județul Tulcea, unde preot este părintele Mădălin Iscru, transmite Știripesurse.

Icoana la care se vor ruga credincioșii din eparhia Tulcii are dimensiuni aproape la fel ca cea originală, respectiv 120 de cm înălțime și 90 de cm lățime, 60 de kg, fiind îmbrăcată în argint, așa cum este și cea rămasă în Vatoped.

Copiile icoanei Maicii Domnului Paramythia sunt făcătoare de minuni întocmai ca icoana originală!
 
Icoana care a ajuns deja la Sâmbăta Nouă a fost atinsă de 40 de sfinte moaște și părinții Mănăstirii Vatoped s-au rugat să aducă mult har și mângâiere celor ce o vor cinsti cu credință.

Icoana făcătoare de minuni se află expusă spre închinare în naosul bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe si Sf. Ioan Rusul din Sâmbăta Nouă.
 
Mai multe detalii la Știripesurse. VIDEO: